Home&Decor

Proměna obýváku. Nude shades.

sobota, prosince 03, 2022

Dnes jsem si pro Vás připravila inspiraci na proměnu našeho obýváku. Obývací pokoj je místnost, kde s rodinou trávíme nejvíce času. Je to místo pro relax, setkání s přáteli nebo pro běžné lenošení.

Změnu jsem plánovala zhruba od léta a jak to dopadlo?
Zrealizovali jsme bio krb, vyměnili pohovku, koberec, stolky, obrázky, proběhla i výmalba stěny. Proměnu interiéru jsem si naplánovala sama. Jednak mě to baví a vytvořila jsem tak prostor dle našich přání.

Jednoduchým způsobem, jak ušetřit při výběru nového nábytku, či jeho proměně, je zvolit takový nábytek, který se neokouká a který bude nadčasový. Vyznačuje se čistými, jednoduchými liniemi, bez ozdobných detailů a neobvyklých tvarů.

Já jsem pro tentokrát vsadila na odstín béžové, tzv. nude shades a vyměnila ji za šedou. Stěnu jsem vymalovala na elegantní světle béžovou barvu a doplnila ji nástěnnou designovou policí Stedge v délce 60 cm.

Velkou roli hrála pohovka. Pohovka je dominantou obývacího pokoje. Vybírala jsem ji snad tři měsíce a pořád nepřicházelo „to je ona“, až jednoho dne jsem zabrouzdala na stránky
SLF24 a tam ji našla. Nádherné linie, barva, prostě jsem věděla, že je to ona. Vybrala jsem rohovou pohovku Gaza, v odstínu béžové barvy, konkrétně odstín Baku 15. Nechala jsem si zaslat několik vzorků. Pokud byste si nebyli jistí, nevěděli si rady, zákaznický servis Vám mile rád poradí.
Svým designem splní očekávání i těch nejnáročnějších osob a kvalita s cenou Vás velmi potěší. Její linie se hodí do moderního interiéru a dodá mu jedinečný charakter. Je dostupná v široké paletě barev materiálu, ze kterou si pohovku můžete nechat vyrobit. Součástí pohovky jsou i dva polštáře. Co se týče samotného opěradla a sedací části, vysoký komfort používání je zajištěn vlnitou pružinou a čalounickými pásy. Opěradlo a sedací plocha pevné, vyplněné pěnou umožní udržovat symetrické hrany i po velmi dlouhém používán.

K pohovce jsem vybrala i nový konferenční stolek. Pro někoho je to místo, kam postaví svůj nápoj, pro někoho opěrka na nohy, nicméně já ho vnímám jako krásný dekorativní prvek, který může podtrhnout obývák. Můžete ho dekorovat, aby vypadal stále pěkně a přizpůsobit ladění i ročnímu období. Nevím, zda znáte pravidlo tří, ale obecně se doporučuje použít k dekorování tři předměty.  Na stolek můžete umístit vázu, dvojicí svícnů a třeba misku. Vyměnila jsem kovové stolky a vybrala nižší stolek obdélníkového tvaru v dekoru dřeva. Kusový koberec pod konferenční stolek je pro mě nutností. Vybrala jsem ho ve světlém odstínu a ladí se sedačkou.

Dalším výrazným prvkem, který upoutá pozornost je biokrb. Realizoval ho manžel svépomocí.

Prostor jsem oživila i novými dekoracemi a nechyběla ani výměna závěsů. Závěsy jsem si nechala ušít na míru od firmy
Goldea. Vybrala jsem bavlněný závěs Kanafas s uchycením na háčky. Závěs má vysokou gramáž a má z obou stran vysoké provedení. Proměna prostor celkově prosvětlila.

                         



You Might Also Like

0 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!