DIY

DIY: Jak vyrobit originální adventní kalendář pro děti a tipy čím ho naplnit

pondělí, listopadu 01, 2021

Dnes máme prvního listopadu a je nejvyšší čas přemýšlet nad tím, jaký adventní kalendář letos pořídíte svým dětem. Řekněme, že doba, kdy existovaly kalendáře pouze s čokoládou už je pryč, a své děti můžete překvapit třeba kalendářem s hračkami či jinými vychytávkami.  Co být ale trošku originální a takový kalendář si vyrobit podle sebe? Adventním kalendářem zkrátíte dětem čekání na Ježíška a ještě jim vykouzlíte úsměv na tváři. Malé děti totiž nemají takový pojem o čase, nevědí, jak dlouho trvá měsíc a adventní kalendář jim to ukáže. Já jako malá si pamatuji, jak jsem s nadšením chodila vyloupávat ta čokoládová okénka a těšila se na Ježíška. Loňské rozbalování jsme si s Terezkou velmi užily a někteří z Vás, kteří nás sledujete na Instagramu, jste tu atmosféru mohli prožívat s námi.

Možností pro výrobu kalendáře je mnoho.
 Můžete ho ušít, vyrobit z papíru, použít recyklovatelné materiály či jiné polotovary, které jsou na trhu dostupné. Záleží jen na fantazii a kreativitě.

Já se každý rok snažím vytvořit kalendář podle sebe. Jedinečný, od mámy, vyrobený z lásky.
Vloni jsem pro Terezku vytvořila kalendář z papírových pytlíků, které jsem koupila v Kiku. Seženete je tam i letos. Součástí balení jsou i samolepky s čísly, které jsem ale nevyužila. Koupila jsem adventní kolíčky s čísly, pomocí kterých jsem pytlíky uzavřela a následně je pomocí provázku zavěsila na větvičku.


Jednotlivé pytlíky jsem pokreslila kralickým bílým fixem. Motivem bylo perníkové město a jednotlivé chaloupky. Pytlíčky jsem ji pak zavěsila do pokojíčku na větvičku. To bylo pak překvápko, když se tam kalendář ráno objevil. (Malá se většinou v noci přesune do postele k nám, takže jsem využila příležitost a kalendář tam navěsila).

Co dát dětem do adventního kalendáře?
Adventní kalendář se skládá z 24 drobných dárečků, takže začíná bojový úkol přemýšlet nad tím, čím ho naplníme. V první řadě si nejprve položte otázku, co má Vaše děťátko rádo, co se mu líbí. Je to nějaká oblíbená pohádková postavička? Má rádo autíčka, puzzle, skládačky, je kreativní?

Já jsem vloni naplnila
kalendář na motiv „Bing“. Kresleného králíka asi všichni znáte a Terezka ho miluje. Koupila jsem sadu pohádkových postaviček Bing, mini samolepky s Bingem, mini pastelky a razítka s Bingem. Přidala jsem vánoční ponožky a punčošky z Pepca. Do každého pytlíku jsem se snažila dát i nějakou sladkost. Ať už to byla Kinder čokoládka, Kinder vajíčko nebo lentilky. Myslím, že děti mají stejně největší radost právě z té sladkosti. U nás to tak bylo, ale musím říct, že Bing měl velký úspěch a frčí u nás, co se hraní týče doteď.

Sada Figurek Bing, seženete třeba na - Pompo.cz

Kalendář můžete naplnit čímkoliv, co mají děti rády. Mají kluci rádi dinosaury? Vsaďte na dinosauří tématiku. Ssušenky s dinosaury, gumové dinosauříky sežetene v hračkářství, viděla jsem třeba i v Dřáčik. Troufnete si na vlastní sušenky/perníčky? Prodává se i dinosauří vykrajovátko, tak vzhůru do toho. Můžete upéct i zdravější verzi :)
Hrají si rádi s autíčky? Naplňte je autíčky. V Kiku třeba seženete autíčka/angličáky Hot Wheels za 99 Kč. V balení jich je asi 5. Viděla jsem i v Pepcu. Aktuálně má i Lidl-shop.

Dinosaurus plastový - 4kids.cz;  Skládačka Dinosauři Petit Collagehrackyodjinud.cz

Hot Wheels autíčka - megaknihy.cz

Jsou Vaše holčičky parádnice? Kupte do kalendáře nějaké kosmetické drobnosti. Spoustu jich seženete na Notino.cz. Já jsem pro Terezku ulovila toaletní vodu pro děti Tsum Tsum Minnie Mouse. Pro milovnice Frozen je v nabídce i toaletní voda Frozen II či sada lesků na rty pro děti Frozen. Pro princezny se bude hodit i nový kartáč na vlasy s roztomilým potiskem Unicorn. Tenhle dokonce máme doma a rychle a bez bolesti rozčesává zacuchané vlásky. Navíc má praktickou rukojeť a skvěle padne ruky. 

Pokud jsou už Vaše dětičky větší, můžete adventní kalendář zpestřit i o nějaký úkol. Můžete přidat i papírek s textem, který dětem vysvětlí různé vánoční zvyky.
Jak takové úkoly mohou vypadat?
1.12. společná procházka lesem
2.12. zahrajeme si pexeso, ke kterému si uvaříme horké kakao
3.12. upečeme společně linecké cukroví
.....

Další tipy, čím kalendář naplnit

Dřevěné magnetky od značky Vilac

Kalendář naplníte jednotlivými magnetkami a přidáte nějakou tu mlsku. Moc hezkou kolekci má značka Vilac.


Vilac Dřevěné magnetky Iceland; Vilac Dřevěné magnetky - Dopravní prostředky

Postav si pohádku – Sněhurka
Kalendář naplníte postavičkami se kterými si může děťátko pohrát a Vy mu u toho ještě přečtete pohádku, která je součástí balení. Tohle se mi líbí moc. Originální a ještě pak využijete společný čas u pohádky.

Postav si pohádku Sněhurka - hrackyodjinud.cz

Frozen Ledové království
Tady máte možností spoustu, pokud chcete vytvořit vlastní originál. Od nákupu postaviček až třeba po gumičky do vlasů. Aktuálně jsou v obchodech i Kinder vajíčky na motiv Frozen.



Figurky ledové království 2 - pudi.czToaletní voda Frozen II - Notino.cz; Sambro Frozen figurky - krabička s překvapením; Frozen II Sada gumiček - megaknihy.cz; Frozen Mini panenka v tématickém setu - Sparkys.cz

Sestav si svůj dřevěný vláček
Co takhle dětem sestavit do kalendáře dřevěný vláček? Co třeba jméno děťátka? Nebo nápis veselé vánoce? Záleží jen na Vás. Z vláčkem si pak můžou pohrát nebo se může stát i dekorací v pokojíčku.



Dřevěný Betlém pro kluky i holky
Předloni jsem naplnila adventní kalendář dřevěnými figurkami Betlému Little Dutch. Díky němu si dotvoříte tradiční vánoční atmosféru a můžete si pak společně vyprávět o Ježíškovi.
Dřevěný Betlém Little Dutch  - Malvik.cz

Mini panenky a nábytek pro panenky
Přemýšlíte, že byste pro svoji holčičku pořídili k Vánocům domeček pro panenky? Co takhle adventní kalendář doplnit už o nějaké to vybavení do domečku nebo nějakou tu mini panenku?

Tak snad se Vám tato inspirace líbila a třeba z toho něco využijete.

Já už mám letošní kalendář hotový. Jsem zvědavá, co na něj princezna řekne.
Ten si ale ještě nechám v tajnosti a odhalení pak proběhne na mém Instagramu. 




You Might Also Like

0 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!