Home&Decor

Útulný domov. Jak si udělat tu správnou domácí pohodu

středa, listopadu 25, 2020

Podzimu odzvonilo a zima pomalu ťuká na dveře. Venku je skoro tma, co padne třetí hodina a my doma trávíme většinu času. Jak si zařídit domov, abychom se v něm cítili opravdu dobře?
Pojem „útulnost“ může nabírat širší význam, protože každý z nás ji cítí jinak a jinde. Univerzální návod určitě neexistuje. Nicméně já jsem si pro Vás připravila pár tipů, jak si útulný domov vytvořit, aby se vám doma líbilo.

Stěny
Nenechte vaše stěny nedotčené. Plakáty, fotografie, obrazy, tohle vše se nebojte dát na obdiv vašim očím. Záleží na vás, zda upřednostníte fotky s rodinou či přáteli nebo raději dáte přednost stylovým plakátům, které dodají vašemu domovu zcela jiný směr. 

Zelená jako pohlazení na duši
Květiny nejsou nijak extra nákladná záležitost. Když si jich pár pořídíte, budete se cítit mnohem lépe. Své kouzlo má malá květina na parapetu, ale třeba i velký list monstery. Zelené listy působí uklidňujícím dojmem. Pokud pro květinu vyberete pěkný květináč, váš byt zase o něco víc prokoukne.

Na detailech záleží
I přesto, že jsem minimalista, tak miluji doplňky, které domov příjemně zútulní. Od krásných minimalistických váz až po dřevěné skandinávské sošky, které jsem si v poslední době hodně oblíbila. Nedávno jsem jednu ulovila na Biano, které shromažďuje produkty z různých e-shopů na jednom místě. Dále jsou to vázy, které najdou v domově vždy své místo. Dají se umístit kamkoliv. Do kuchyně, obývacího pokoje, do ložnice, ale i koupelny. Já je aranžuji podle sezóny. Na podzim do nich střihám suché trávy nebo květy bavlníku a na vánoce do nich dávám jehličí. Osobitost interiéru tvoří právě doplňky, které mu vdechnou skutečný život. 

Svíčky
My ženy se shodneme na tom, že svíčky dodají domovu to správné kouzlo a naladí příjemnou atmosféru. Já mám moc ráda svíčky od značky Woodwick. Jejich dřevěný knot, který během hoření jemně praská, čímž stimuluje právě zvuk hořícího krbu. Svíčky od nich mají i dřevěné víčko, tudíž po vyhoření se dají použít jako dóza třeba na čaj. 

Domácí pekárna
Provoněný domov čerstvým pečivem nebo právě upečenou bábovkou. Já mám v záloze spoustu receptů, které sklidí úspěch nejen u nedělní kávičky. Už teď se těším, až začnu péct vánoční cukroví.




You Might Also Like

1 komentářů

  1. Máte to doma krásné! My zatím bydlíme v malém podnájmu, ale moc se těším, až si jednou budeme zařizovat vlastní bydlení podle svého vkusu :)

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!