Inspiration & Tips

Lékárnička na dovolenou s dětmi

čtvrtek, prosince 05, 2019

Jedeme na dovolenou. Co si máme sebou zabalit do dětské lékárničky? 
O tom bude dnešní článek.  Jednou z věcí, kterou jsem se před cestou zabývala byla lékárnička. Snažila jsem se zabalit do cestovní lékárničky vše potřebné.  Především léky, které bychom mohli na cestách potřebovat. Dovolenou s těmi nejmenšími dětmi provází řada specifik a měli bychom být vždy připraveni. Může nás překvapit horečka, kašel, zánět očí, uší, průjem a další zdravotní potíže, které u dětí nastupují celkem rychle a mohly by znepříjemnit celou dovolenou.
Samozřejmě, že optimální lékárnička bude pro každého jiné. Určitě je důležité, na co jste zvyklí a které přípravky preferujete. Nikdo z nás také nechce odjet s kufrem plným léků a zdravotních pomůcek. Určitě je také vhodné brát v potaz destinaci, do které máme namířeno, ale i aktivity, které tam plánujeme dělat. Podle toho se lékárnička může lišit. Lékárničku jsem nakoupila na stránkách lékárny Benu.

Co se může na cestách hodit?

1.  Léky proti horečce, které obvykle i tiší bolest a působí protizánětlivě. Já jsem zabalila Paralen sirup a Nurofen sirup. Tyto sirupy je vhodné v případě horečky střídat.  Dávkování dle věku a váhy dítěte. Já jsem sebou brala i Paralen v čípku, který je dobrý podávat při teplotě, když dítě zvrací. V lékárničce nesmí chybět teploměr, abychom děťátku teplotu mohli změřit.

2. Kapky nebo sprej proti rýmě – Sterimare nosní kapky na podkladě mořské vody, Nasivin

3. Kapky nebo sirup proti kašliStoptussin

4. Podráždění očí – Opthalmo septonex kapky do očí, které aplikujeme při jejich zarudnutí

5. Krém nebo mast na opruzeniny – Bepanthen, Weleda měsíčkový krém

6. Fenistil gel – vynikající na štípance všeho druhu, ale i třeba na požahání medúzou, popáleniny, alergické reakce. Já přibalila i kapky.

7. Léky proti průjmu a zažívacím obtížím – Smecta sáčky pro dospělé, Enterol pro děti. Léky, které pomáhají zmírnit průjem. Průjem se může objevit třeba jen jako reakce na jinou stavu, ale i z vody. Může se stát, že si dítě lokne vody z bazénu nebo moře, tomu nezabráníme.

8. Obvazový materiál na ošetření drobného úrazu, oděrek a škrábanců – dezinfekce, náplast s polštářkem, nůžky, pinzeta.

9. Přípravky na ochranu pokožky před sluncem. Kvalitní opalovací krém s vysokým faktorem, pokud se chystáte k moři. Já volila 50-tku. Na zklidnění pokožky jsem přibalila pleťové mléko s Panthenolem. Nesmí chybět ani dezinfekce na ruce.

10. Pokud Vaše dítě nebo i Vy užíváte nějaké pravidelné léky, nezapomeňte svoji lékárničku o tyto konkrétní léky doplnit.

Na závěr snad jen dodat, že před každou cestou do zahraničí si nezapomeňte sjednat také kvalitní cestovní pojištění a přibalit kartičku zdravotní pojišťovny všech členů rodiny.


You Might Also Like

0 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!