Inspiration & Tips

Jak si užít sychravé dny s úsměvem na tváři?

sobota, listopadu 17, 2018

Podzim mám ráda a miluji ten barevný kabátek, do kterého se postupně zahaluje. Sychravé dny si zpříjemňuji pěknou knížkou, focením a pečením. Jak si je můžete zpříjemnit Vy?

Teplá deka a oblíbená knížka
Prý se říká, že kdo čte, dobije Instagram. Začtěte se do své oblíbené knížky, navštivte knihovnu nebo se koukněte, co zrovna vyšlo od Vašich oblíbených spisovatelů. Ať už máte rádi romantiku nebo Vás stejně jako mě více berou thrillery, podzim je ideální čas na odpočinek. Kdo by neměl rád napětí? Já takovou knížku dokážu „zhltnout“ za den. Momentálně mám rozečtenou knížku „Žena v okně“.
P1210450-01u
Užijte si podzimní výprodeje v rámci Black Friday
Na tohle se vždycky těším. Určitě už jste všichni slyšeli o Black Friday. Akce, kdy různé obchody nabízejí slevy na tisíce produktů. Ano, černý pátek se stal populární i u nás. V rámci Black Friday můžete sehnat i skvělé dárky na Vánoce a navíc se slevou. Já mám zálusk na nějaké kosmetické kousky na e-shopu Notino, kde akce probíhá od 19. do 25. listopadu a navíc můžete využít dopravu zdarma na vše při nákupu nad 1 200 Kč.  Pak se mi líbilo ještě pár kousků ve výprodeji na Bonami.

Kupte si nový parfém
Pro podzim jsou vhodnější těžší a sladší vůně. Nechte si doporučit novinku letošního podzimu. I pokud máte svoji osvědčenou vůni, může Vás překvapit i něco nového. Na Notino v rámci Black Friday seženete parfémy s 25 % slevou a to už se vyplatí.

Zapalte svíčky
Podzim a zima sebou přináší i spoustu svíček, které dodají domovu příjemnou atmosféru. Jaké jsou Vaše oblíbené vůně? Já mám nejradši vanilku a pak takové ty typické vůně podzimu a vánoc.
P1210407-01u
Pečení a vaření
Sychravé dny nabízejí i větší prostor pro vaření. Přichází na řadu oblíbené podzimní recepty a prostor dostává i oblíbená dýně, ze které jde udělat skvělé dýňové menu. Dýňové menu jsem sama připravovala, můžete se na něj podívat zde. Upéct si můžete třeba štrůdl z jablíček ze zahrádky, kterým krásně provoníte dům. Pomalu si můžete začít připravovat seznam vánočního cukroví, do kterého se letos hodláte pustit.
PA080209u
Kavárenský povaleč
Během podzimu přichází čas na objevování nových kaváren. Vyrazte s přáteli na výlet a zajděte do oblíbených nebo vyhledávaných kaváren, ať už ve Vašem městě nebo někde jinde.
P9191584-01u
Zabalte se do šály
Miluju šály! Ideální příležitost, kdy je můžeme opět vytáhnout z krabic a pořádně se do nich zachumlat. Zahřejí, ale jde s nimi vytvořit i parádní look.
PA302826uČas na rtěnku a podzimní líčení
V sychravém počasí Vám postačí jemnější make-up doplněný o výraznější rtěnku. A co teprve taková červená! Ta rty krásně rozzáří a dodá svěží look.

Večírky klepou na dveře
Čas obléknout si nejlepší šaty, obout vysoké podpatky, nasadit úsměv a jít se bavit.

Celý den v posteli
Horké kakao do jedné ruky, druhou obejmout děťátko, manžela či přítele a užívat si společné lenošení. Proč si před těmi Vánoci trochu neoddychnout?

Zahrajte si oblíbenou hru s rodinou
Sychravé dny můžete využít na stmelení rodiny a zahrát si nějakou pěknou deskovou nebo rodinnou hru. Zaženete nudu a navíc se zasmějete. Když jsem byla malá, nejvíc jsem milovala „Člověče nezlob se“.

Pomáhejte
Blíží se čas Vánoc a také Vás určitě zahřeje na duši ten pocit, že jste někomu mohli pomoct. Mě se hrozně líbilo, když naše společnost pořádala dobrovolnickou akci pro zaměstnance, kdy se před Vánoci chodilo z jedné neziskové organizace se seniory na procházky Vánoční Prahou. Ti staří lidé byli tak šťastní. Tak málo stačilo k vykouzlení úsměvu na tváři.
Také jsou tu různé sbírky, do kterých se můžete zapojit. Letos mě zaujala akce „Krabice od bot“.  Tato akce se koná už posedmé od 26.11. do 9.12.2018 a má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice. O co vlastně jde? Vezmete si doma prázdnou krabici od bot a rozhodněte se, zda bude určena pro chlapce nebo holčičku a v jakém věku. Stáří a pohlaví se napíše na štítek. Poté krabici naplníte věcmi, které by udělaly radost i Vám. Můžou to být hračky, bloky, pastelky, bonbony, co Vás a Vaše děti napadne. Na vrch můžete přibalit i Vánoční přání. Věci by neměli být opotřebované, špinavé nebo příliš staré. Plnou krabici hezky zabalíte, navrch nalepíte štítek a donesete ji na sběrné místo. Vaši krabici dostane k Vánocům některé z chudých dětí. Více o této akci si můžete přečíst na stránce krabiceodbot.

Jak si sychravé dny zpříjemňujete Vy?

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Hlásím se ke kavárenským povalečům. To zvládám na 100% ! :-D

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
  2. Ta plná krabice je moc pěkná, hlavně si myslím, že zde by se mohly dostatečně vyřádit právě maminky s malými dětmi. :) Já teď psala na blog zase článek o pomoci seniorům.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!