Baby

Pár tipů, jak najít „na mateřské“ čas na zdravý jídelníček

sobota, října 27, 2018

P7096116-01
Tento článek jsem se rozhodla napsat hlavně kvůli sobě. S příchodem miminka se vše změnilo a já jsem se začala hodně zanedbávat, hlavně v jídle. Naštěstí jsem nemusela po porodu řešit kila navíc, protože jsem vážila ještě méně, než před otěhotněním, ale chtěla jsem se tak nějak nad vším zamyslet a utřídit si priority. Samozřejmě, že každá maminka mi uzná za pravdu, že miminko a jeho potřeby jsou vždy na prvním místě a až poté nastává ta chvíle, kdy máme čas na sebe, ale když už ten čas máme, tak ho musíme využít správně.  

Využijte pomoc od členů rodiny
Nemáte čas si uvařit a přemýšlíte, co v rychlosti sezobnete? Tak jsem to často měla já a ve finále jsem vždy skončila u celozrnného chleba nebo salátu. Na nějakou teplou stravu nebyl vůbec čas, ale stále jsem se snažila jíst zdravě a dodržovat pravidelnost stravování a ne jen, když mě přepadl pocit hladu. To je totiž špatně a to já už vím, když jsem před těmi 3 roky hubla. Snídani si neupírám nikdy. Vždy si na ni najdu čas, bez ní ani ránu, je to takové moje skvělé nastartování dne. Já si ujíždím na ovesné kaši a ta je připravená během chvilky. Pokud by Vás zajímaly další zdravé varianty, tak tenkrát jsem připravovala pár tipů na zdravé snídaně – článek najdete zde.
breakfast
Pokud máte s takovou situací také zkušenosti, tak zkuste požádat o pomoc třeba manžela nebo babičky. Buď Vám můžou připravit nějaký obídek nebo svačinku nebo chvilku pohlídat miminko a Vy získáte nějaký ten čas si uvařit něco dobrého přesně podle svého gusta. Manžel ví, že já preferuji zdravá jídla, tak vyhoví i mým přáním a umí připravit jídlo i pro mě. Sám se odnaučil smažená jídla.
Já jsem kolikrát ani vařit nechtěla a víte proč? Protože když jsem si to jídlo uvařila, tak jsem stejně měla jen 5 minut na to si ho sníst. Jíst ve shonu a stresu je na prd, protože pak Vám bude akorát špatně. Přísun kvalitního jídla je důležitý, abychom měly energii tento kolotoč zvládnout.

Vařte jídla, která jsou snadná na přípravu
Jídelníček se dá zpestřit díky kvalitním a zdravým potravinám. Kouzlit se dá nejen se zeleninou, ale i ovocem. Je dobré vynechat bílé pečivo, polotovary a sladké. Příprava zdravých jídel bývá navíc snadná a časově nenáročná. Na jeho přípravu můžete využít čas, kdy miminko spí nebo si ho můžete připravit večer, třeba i na dva dny dopředu.

Celozrnné těstoviny, kuskus, bulgur, červená čočka
Přilohy, které jsou hotové raz, dva a dá se s nimi vykouzlit velmi chutné jídlo. Můžete dochutit kvalitním tuňákem, přidat sterilovanou zeleninu a na závěr posypat parmazánem. Můžete kouzlit se žampiony, kuřecím masem a zeleninou.
P1142530uP1152158U
Pravidelný pohyb
Na mateřské si asi každá nenajde čas na cvičení, ale i taková procházka s kočárkem se počítá. Můžete nasadit i svižnější tempo nebo běh. Záleží, co Vám bude vyhovovat. Já se snažím 3x v týdnu najít čas na mé oblíbené TRX. V létě jsem to dost zanedbávala. Jak byla ta vedra, tak se mi do toho vůbec nechtělo.  

Pokud i Vy máte nějaké tipy, tak se neváhejte podělit ♥

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Ty kaše vypadají skvěle! já si dělám často luštěninové večeře, jsou lehké a rychlé. JANISTEA

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny jídla vypadají lákavě <3 Taky jsem s příchodem Adámka začla jíst jinak a zdravěji, baví mě to moc! :) Zkouším občas vysadit i lepek a laktózu, nepřeháním to, ale udělat něco líp pro své tělo :)

    www.zivotskojencem.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Looks really good your baby is socute!!!

    OdpovědětVymazat
  4. so pretty!!!Have a successful day dear!

    OdpovědětVymazat
  5. Užitečný článek. :) Miminko sice ještě nemám, ale dokáži si představit, jak časově náročné to musí být. Děkuji za tipy, snad je v budoucnu i já využiji. :)

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!