lifestyle

Dokážeš víc, než si myslíš.
Weleda #mujduvod

středa, června 08, 2016

P2075448
Ahoj Všem!
Už jste slyšeli o kampaňi #mujduvod, kterou nedávno spustila společnost Weleda? Pokud ne, měli byste zbystřit a určitě se podívat na vice informací, které naleznete zde. Účelem této kampaně je povzbudit lidi ke sportu a zdravému životnímu stylu. V rámci ní běží i soutěž a Vy máte jedinečnou šanci vyhrát pěkný balíček pro sportovce. Kdo by ho nebral, že?
Pravidla soutěže jsou jednoduchá. Stačí v průběhu června nahrát na Instagram fotečku na téma aktivní a zdravý životní styl a označit ji hastagem #mujduvod. Pět nejlepších si odnese pěkný balíček produktů od značky Weleda. Kompletní pravdila soutěže naleznete zde.

Weleda

Přemýšleli jste někdy, jaký byl Váš důvod se sebou začít něco dělat? Proč jste se rozhodli vylepšit své já? Byl hlavním důvodem lepší pocit, zdraví, hezká postava nebo Vás to prostě baví a pohyb Vám přináší i jistý relax? Pokud se pro něco rozhodneme, tak je důležité, aby nás to i bavilo. Proto Vám mile dámy říkám, nedržte diety! K ničemu nejsou. Držíte ji, vyprdnete se na ni a kila se vrátí. Pak si zkuste položit otázku, zda má vlastně vůbec cenu se takhle trápit? Já už jsem jeden lifestylový článek o zdravém životním stylu a své cestě, jak jsem zahodila svá kila psala.

Jaký byl můj důvod? Jednoznačně postava! Nemohla jsem se už na sebe dívat. Po jednom večerním kafíčku s kamádkou, kdy přišla na náš sraz o min. 10 kg lehčí, jsem si řekla a dost! Dyť jsem jak valící se buřt?! Když to jde ostatním, proč by to nešlo mě. Mám na to odhodlání? Co moje trpělivost? Nabudilo mě to natolik, že jsem začátkem března loňského roku navázala na aktivní a zdravý životní styl a v září 2015 moje váha ukazovala -20 kg. V současné chvíli mám -23 kg a váha neukazuje žádný nárůst v podobě jo-jo efektu. A můžete hádat proč? Zdravé stravování a cvičení. Žádná záludnost v tom není. Žádné hloupé diety. Dámy, opravdu je nedržte. Budete se pouze trápit. Důsledky špatného stravování jsou častou příčinou nadváhy se kterou jsem bojovala i já. Svůj boj sem vyhrála (84 kg -> 61 kg, vel 44 -> 38/36). Naučte se základním zásadám správného stravování a uvidíte, že vše půjde samo.

Naše tělo je součástí našeho já, a jak se o něj budeme starat je pouze na nás. Časem pocítíte, že fyzické změny ovlivňují i Vaši psychickou stránku. Vrací se úsměv na tváři, nálada se zlepšuje a sebevědomí zase stoupá do zdravé úrovně J

Já tuto kampaň jednoznačně podpořím a předám své zkušenosti i Vám.
P3065815
Nezapomeňte, že chtít je základem změny! Záleží to tedy na Vašem rozhodnutí. Musíte si stanovit cíle, jako prevenci před neúspěchem a pocitem zklamání. Měli byste být vždy konkrétní a vědět, co vlastně chcete. Např. chcete zhubnout 10 kg do konce roku? Nebuďte ale sami k sobě zlý, termín musí být rozumný a cíl reálný. Víte proč? Protože, když se Vám to nepovede, tak se na to určitě vykašlete. Musíte se prostě cítit fit a v pohodě.  Je nesmysl si tvrdit, že chcete zhubnout, ale už nikdy nebudete pít alkohol, nedáte si malý dortík a budete si tvrdit, že budete cvičit každý den. Rovněž neztrácejte naději a motivaci, když se změna hned nedostavuje. Zkuste zapřemýšlet, proč se TA změna nedostavuje.
Nezapomeňte, že byste to měli dělit především pro sebe!

Cvičení není boj. Cvičením směníte něco za něco. Touhle větou si vybavuju barterový obchod ještě ze školy. No nic… Proč to vlastně říkám? Protože i já přistupovala ke cvičení negativně: Jé, to je “vopruz” jít zas cvičit. Nicméně po svém rozhodnutí jsem se přeorientovala a přemýšlím pozitivně. Cvičení mi přineslo úspěch, takže když cvičit nepůjdu, tak bych si měla dát spíše přes hubu. Často si taky říkám, že “když dnes cvičit nepůjdu, tak moje peněženka bude brečet v nějakém obchodě” :D Takže si vlastně ušetřím i peníze.

Já už jsem svého úspěchu dosáhla, nicméně nehodlám spát na vavřínech. Jaká je tedy moje další výzva? Boj za lepší bříško, vím co jím. Mě už pneumatička "tolik" netrápí. Ráda bych si vypracovala nějaký ten bicáček. Bříško je pro mě nejproblematičtější partie. Špek mizel pomalu a vše bylo založené víceméně na jídle. Posilovací cviky pomohou břicho zpevnit, ale pokud tam tuk pořád je, tak samozřejmě, že svaly vidět nejsou. Pojďme skloubit jídlo a pohyb k lepšímu bříšku do plavek. Doufám, že jsem Vás tímto trochu povzbudila a i Vy si najdete ten správný důvod, proč začít :)
#mujduvod byl nevzdát se a hlavně nezklamat sama sebe! 
#mujduvod je nesedět doma na zadku a objevovat nová místa ve světě
#mujduvod je system TRX, který jsem si koupila a ve kterém se hodlám stále zlepšovat

Nezapomeňte na svůj důvod a pořádnou dávku motivace!

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Ja som na tom podobne... Ako dieťa som bola tučná, deti sa mi smiali a mala som komplexy. V 16tich som si povedala dosť a začala som chudnúť, cvičiť a zdravšie jesť... schudla som zo 44 na 38/40. Ďalšia zmena nastala, keď som sa pred 4 rokmi stala vegetariánkou, opäť išla váha dole (: a teraz na veganskej strave tiež... síce veľa jem, keď som v strese, ale už to nie je také fatálne ako kedysi, keď som doslova zožrala čokoládu naraz... (:

    Lifestyle & beauty by Daniela

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem byla kulatější holčička, ale rozhodla jsem se, že to změním zhubla 10 kg, ale teď se stresem během státnic jsem zase něco nabrala, takže opět hubnu :)
    Beauty by K. - zapoj se do soutěže.

    OdpovědětVymazat
  3. Excellent post (as always)!Thank you very much :)

    OdpovědětVymazat
  4. Veľmi pekný a motivačný článok. Gratulujem k úspechom ♡

    ♡ * Banggood haul* ♡

    OdpovědětVymazat
  5. So interesting post! Do exercise and eat healthy food is very important for our body :)

    xoxo ❤
    Melania | modeintechnicolor.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. wau! skvelé! máš úžasnú pevnú vôľu :) držím palce v súťaži :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!