Beauty

Ingredience používané v kosmetice. Znáte je?

neděle, března 12, 2023

Krásný den přeji.
Dnes se spolu podíváme na vybrané ingredience v kosmetice. Když si pořizujete novou pečující kosmetiku, všímáte si jejího složení? Já se snažím o pleť poctivě a pravidelně pečovat a proto se dnes podíváme, které ingredience hrají v kosmetice značnou roli a s jakým problémem Vám mohou pomoct.

Už jste slyšeli o niacinamidu? Niacinamid Vám možná nic neříká, ale co takhle Vitamin B3? To už možná ano, že? Niacinamid je druh vitamínu B3, který se běžně vyskytuje v mase, obilovinách, ale také v ovoci a zelenině. K tělu má tedy hodně blízko.  

Bakuchiolu znáte? 
Bakuchiol je přírodní alternativou vitamínu A3, klasického retinolu. Ten se získává z listů a semen rostliny Psoralea corylifolia. 

Co mají tyhle dva vitamíny společného? Neměli by vám chybět v kosmetické sbírce, pokud bojujete proti akné, nebo stárnutí pleti.

Niacinamid má v kosmetice velmi cenné postavení pro své zkrášlující účinky na pleť.  Proniká hluboko do pokožky, kde bojuje proti známkám stárnutí, vráskám, pigmentovým skvrnám i proti akné. Pomůže především těm, které trápí akné, smíšená nebo mastná pleť. Ucpané póry na nose i na bradě po něm budou méně viditelné. Niacinamid podporuje i tvorbu ceramidů a tím posiluje kožní bariéru a zlepšuje texturu pleti.


Produkty s niacinamidem mají široké pole působnosti. Od antiaknózního po anti-agingové. V kosmetice se používá už léta a je velmi pravděpodobné, že jste se s ní sami setkali nebo ji v každodenní rutině už používáte také.

Bakuchiol v kosmetice je zázračný bojovník proti vráskám. Přesně takto se dá definovat bakuchiol. Jde o přírodní alternativu klasického retinolu (vitamínu A), a to i přesto, že má rozdílnou chemickou strukturu. Pyšní se všemi známými benefity retinolu, mezi které patří zmínění akné a zpomalování stárnutí pleti. Retinol je však velmi intenzivní látka, která pleť snadno podráždí. Toho se u bakuchiolu nedočkáte, proto je v kosmetice v posledních letech stále vyhledávanějším. Získává se z listů a semen rostliny Psoralea corylifolia, jedná se tedy o látku vhodnou i do veganské kosmetiky.

Za velmi dostupnou a povedou řadu, která obsahuje bakuchiol považuji řadu Astrid Bioretinol, která nabízí denní a noční pleťový krém proti vráskám, textilní masku a lehké pleťové sérum. 







You Might Also Like

0 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!