Inspiration & Tips

Podzimní inspirace z kuchyně

středa, října 26, 2022

Podzim nám zatím v uplynulých dnech přináší babí léto, kdy dny jsou zaplněné sluníčkem. Nicméně jsou tu i studené dny, měsíce plné plískanic a mlhy. To je ten pravý čas, kdy raději zalezeme do kuchyně a začneme tvořit voňavé dobroty. Dozrává ovoce na zahradě a u nás jsou velmi oblíbená jablka dýně. Domov ladíme na podzimní vlnu a děláme si to doma hezké. Těšíme se na strašidelný Halloween. Na začátku prosince hodné děti odmění Mikuláš a konec roku se pak nese v duchu Vánoc a Silvestra.

K oživení interiéru můžete využít pestrou paletu atraktivních barev, kterou sebou podzim přináší. Domov si můžete vyladit do teplých podzimních tónů, které Vám zajistí příjemný pocit pohody. Vytáhněte svíčky, do váz dejte podzimní větvičky, které si utrhnete při podzimní procházce a v kuchyni oprašte oblíbené podzimní recepty. K podzimnímu pečení můžete využít i krásné formy. Bonami má svoji krásnou kolekci. Mrkněte do kategorie nádoby a formy na pečení.

Já se každým rokem těším i na Halloween a pro děti připravuji zábavu, ať už pestré halloweenské občerstvení, party nebo dlabání dýní. Letos jsem připravovala pro děti i halloweenské palačinky. Základní těsto na palačinky si přelijete do plastové lahve se špičatou koncovkou. Díky ní můžete pak na pánvičce vytvářet třeba pavučiny, pavouky, duchy atd. Palačinky jsem servírovala na kameninovém nádobí z kolekce Malia. Najdete v kategorii stolní nádobí.

V tomto článku jsem si pro Vás připravila i jednoduchý recept na vykrajovaná jablíčka z listového těsta. Potřebujete pouze listové těsto, pár jablek, skořici a vanilkový cukr. Vzhledem k tomu, že nemám vykrajovátko většího jablíčka, tak jsem si namalovala tvar jablka na čtvrtku, vystřihla šablonu a pak ji pomocí nože obkreslila do těsta.

Jablíčka si povaříte, přidáte trochu skořice a dle chuti vanilkový cukr. Vychladlá jablíčka pokládáme na spodní vrstvu těsta. Horní vrstvu si poskládáme z cca 0,5 cm proužků. Přiložíme na jablíčka, přitlačíme a dáme na 20 minut péct na 180 stupňů.

Dobrou chuť!

You Might Also Like

0 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!