Baby

Péče o dětské zoubky

pondělí, září 19, 2022

Krásný den,
Dneska jsem si pro Vás připravila článek na téma dětské zoubky. Málokteré dítě oplývá nadšením, že si musí čistit zuby. První zoubek je vždy velkou událostí. Pamatuji si, jak jsem objevila první zoubek u Terezky a teď prakticky zažíváme to samé u Tobíka. Jakmile se objevil první zoubek, snažila jsem se děti seznamovat a učit je, že se o své zoubky musí správně starat. Ano, Tobík tomu ještě nerozumí, ale Terezka (4 roky) už ví, že je to velmi důležité.

Když byla menší, tak to bylo docela peklo. Zoubky si moc čistit nechtěla, i přesto, že čištění zubů vypadá jako jednoduchá činnost. Ve skutečnosti však péče o dětské zoubky vyžaduje správnou techniku čištění a i správné pomůcky, ať už se jedná o zubní kartáček nebo výběr správné zubní pasty.
Notino nabízí pestrý výběr nejen zubních kartáčků, ale i zubních past pro děti.


Děti k čištění zubů můžete zkusit i motivovat a uvidíte, že to půjde hned lépe. Každé čištění zubů by mělo být pro dítě zábavné a dobrodružné Já jsem jí pořídila zubní kartáček s motivem Ledového království. Která holčička by ho nemilovala? No u nás tomu není jinak. Je skvělé, že v dnešní době jsou i v oblasti čištění zubů různé vymoženosti.  Zkuste to taky. Jaká je pak radost z toho čištění! Terezka už čištění zvládá docela sama. Učily jsme se správně držet kartáček a vést zubní kartáček různými způsoby. U menších dětí doporučuji stále kontrolu. Já ji stále pomáhám, případně zoubky ještě dočišťuji.

Od začátku jsme doma praktikovali i to, že si čistíme zuby společně. Děti baví napodobování. Pořídili jsme i elektriky zubní kartáček. K dostání jsou s mnoha oblíbenými dětskými motivy. Pro holčičky oblíbená pohádka Ledové království a pro kluky třeba Avengers. Můžete si zvolit i kartáček, který si děti mohou polepit samolepkou dle vlastního výběru.  Mrkněte do kategorie dětský zubní kartáček.

I přesto, že je Tobíkovi 9 měsíců, už má 8 zubů. Ještě před prořezáním prvních zoubků jsem se snažila mu pomoct ulevit pomocí kousátek. Některá jsou i naplněná gelem a pro chladivý efekt je stačí na nějakou dobu umístit do mrazáku. První zoubek se mu objevil před 6 měsícem.  Pořídila jsem mu prstový kartáček a jemnými krouživými pohyby mu zoubky čistím jednou denně před usnutím. Prsťáček je speciální gumový návlek na prst s drobnými výběžky a slouží k čištění a masáži dásní, která je dětem v době prořezávání příjemná.  K čištění můžete použít i dětskou zubní žínku. Vše potřebné naleznete v kategorii růst zoubků.

Kromě péče o dětský chrup, byste neměli opomínat ani pravidelné kontroly u zubaře. My pravidelně chodíme na kontroly od toho prvního roku. Terezka už ví, kdo je paní zubařka, jak ošetření zoubků probíhá a nemá z ní strach. 

You Might Also Like

0 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!