Home&Decor

Park inspirace společnosti CS Beton a jeho slavnostní otevření

pátek, října 08, 2021

Krásný pátek!
Dnes mám
skvělý tip pro všechny stavitele! Stavíte dům, budujete zahradu, potřebujete zrekonstruovat plot a nevíte, jaký materiál použít, jak by vypadal v reálu? Ona totiž na složená paleta zboží Vám mnohdy nic neřekne a člověk si to ve výsledku ani neumí představit, jak by výsledný efekt vypadal.

Koncem září jsme se s manželem zúčastnili slavnostního otevření parku Park inspirace Velké Žernoseky společnosti CS Beton. Musím říct, že jsem chvílemi lapala po dechu a obdivovala všechnu tu práci a úsilí, které bylo do tohoto místa vloženo.






Pár kilometrů od Litoměřic mezi kopci Lovošem a Radobýlem se v meandru řeky Labe nachází Žernosecké jezero, které je oblíbeným výletním místem oblasti Porta Bohemica. Park inspirace společnosti CS-BETON se nachází kousek od Labské cyklostezky, kde si můžete nejen odpočinout, ale také načerpat nové nápady pro váš dům a jeho okolí. Tak si zkuste udělat výlet a omrknout to. Park inspirace je volně přístupný veřejnosti. A když Vás bude honit mlsná nebo hlad, k dispozici je i stánek s drobným občerstvením.

Zahradní areál se kaskádovitě svažuje k Žernoseckému jezeru a v jednotlivých zónách si můžete detailně prohlédnout jednotlivé typy betonových dlažeb, zídek, obrubníků a palisád. Park je rozdělen na několik zón, které se od sebe liší úpravami zeleně a použitými materiály. Myslím, že tu načerpáte inspiraci i co rostlin se týče. K vidění je japonská zahrada s nádhernou lávkou, přírodní zahrada s jezírkem a lekníny nebo běžná městská parková úprava.  Pro milovníky zahrádkaření a kutilství je tohle místo jako stvořené. Je vidět, že toto místo bylo vytvořeno s nadšením a společnost chtěla dát svým zákazníkům něco nového, úžasného a neokoukaného. Aby zákazníci před zakoupením měli možnost si výrobky na vlastní oči prohlédnout, ale ne jen obyčejný pohled na paletu dlažby ve stavebnictví, která Vám nic moc neřekne.

Jak se do parku dostanete?
Cesta autem z Prahy do Velkých Žernosek trvá po dálnici D8 necelou hodinu. Odbočíte na Litoměřice a před Litoměřicemi na Velké Žernoseky.
Cesta autem z Ústí nad Labem do Velkých Žernosek je o polovinu kratší. Jedete po místní komunikaci a kopírujete řeku Labe.
Využít můžete také Labskou cyklostezku, která patří mezi nejoblíbenější cyklotrasy jak v České republice, tak v Německu. Její část se vine právě okolo výrobního areálu CS-BETON, takže v Parku inspirace si můžete odpočinout a zároveň načerpat nové tipy k zvelebení vašeho rodinného domku.

Otevírací doba parku
Park inspirace je otevřený celoročně, takže je na Vás, kdy si uděláte čas a park navštívíte. Ideální čas k návštěvě je od května do září mezi 7-20 hodin. Na podzim se budou rostlinky ukládat ke spánku.
V parku je přístupné i infocentrum, kde se můžete na cokoliv zeptat, případně si i sjednat schůzku s obchodníkem.

A když už do parku zavítáte, kam se můžete podívat dál?
Tipy na výlety v oblasti Porta Bohemica
Vinařství Velké a Malé Žernoseky
Přírodní rezervace Kalvárie - vyhlídka Tři kříže
Opárenské údolí
Městská památková rezervace Litoměřice
Vrchy Radobýl a Lovoš
Žernosecké (Píšťanské) jezero
Zřícenina hradu Kamýk

Další fotografie z parku










You Might Also Like

0 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!