Home&Decor

Dekorujeme stěny, aneb stylová galerie obrazů a jak si ji vytvořit

úterý, prosince 01, 2020

Vytvářet si stěny z obrazů a plakátů se v posledních letech staly velmi populární. Já osobně to miluju. Myslím, že asi nemusím vysvětlovat, o co jde, ale abychom měli všichni jasno, tak je to prakticky stěna, na které je uspořádaná sbírka plakátů, fotografií, či uměleckých děl.

Je to snadný způsob, jak můžete Váš dům oživit a nevýraznou zeď v dané místnosti tak proměnit a vložit do ní kus své osobnosti. Obrázkové stěny vytvářejí osobní a jednorázový vzhled vašeho domova a lze je změnit tolikrát, kolikrát chcete. Ať už výměnou obrázku nebo přehozením rámu.

Pro každého nemusí být tak snadné, vytvořit si samotnou představu o takové stěně. Je dobré zvážit, co vyhovuje vám a vašemu stylu bydlení. Pro její sestavení máte několik možností. První je, že zvolíte to, co máte rádi, co vám přináší štěstí a co vás inspiruje. Taková galerie může obsahovat prakticky vše, z čeho máte radost. Můžou to být rodinné fotografie, plakáty, různá motta či dětské kresby. Druhá možnost je, že si koupíte už přednastavenou sestavu obrazů, která se Vám líbí jako celek.

Pak si musíte vytyčit místo, kam si takovou obrázkovou stěnu umístíte. Můžete si ji vytvořit kdekoliv, kde máte větší prázdný prostor na zdi. Samotné rozmístění obrazů pak můžete různě kombinovat. Některé můžete pověsit svisle a jiné zase vodorovně. Vše záleží na tom, jak široká nebo vysoká je vaše zeď. Při zavěšení můžete kombinovat i různé rámy a jejich barvy. Dokonce i menší plakát nemusí být velikostně v malém rámu. Můžete ho umístit do většího rámu a vznikne tak více bílého prostoru kolem něj a zase to bude vypadat jinak.

Nádhernou sbírku plakátů naleznete na Desenio. Odtud mám snad všechny plakáty, které v našem bydlení můžete vidět. Ve spolupráci s Desenio mám pro Vás i slevový kód 25% na plakáty, který je platný pouze tři dny a to od 1.12. do půlnoci 3.12.2020. Stačí v košíku zadat kód „25RADKA“. Neplatí na rámy a personalizované plakáty. Pro více inspirace follow @desenio.

Použité plakáty v horní ložnici ve stylu Boho DRY REEDS NO1 PLAKÁTEUCALYPTUS NO2 PLAKÁTABSTRACT REEDS NO1 PLAKÁTBEIGE REEDS NO2 PLAKÁTDEW DROPS PLAKÁT


Jak teda začít? Já osobně dávám přednost tomu, když zeď má konzistentní téma a ty obrázky k sobě ladí.  Pečlivé plánování je klíčem k dobře navržené galerii. Já si většinou dělám náhled ve Photoshopu. Přetáhnu si jednotlivé plakáty, které mě zaujali do předpřipravených rámů a tak získám náhled galerie během chvilky. Je to ideální způsob, jak zjistíte, že design a uspořádání stěny bude přesně podle Vašich představ.

Příklady návrhů

Nejjednodušší šablona je mřížka a použití stejných rámů. Já většinou začínám jedním velkým plakátem, který se stane takovým hlavním bodem, a poté přidám menší rámečky, které umístím kolem. Vždy se snažte ujistit, že i mezi jednotlivými rámečky máte jednotný prostor, aby byl celý vzhled soudržný. Můžete použít rámečky všech velikostí a stylů.


You Might Also Like

2 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!