Recipes

Halloween párty

úterý, října 27, 2020

Letošní halloweenská párty bude bohužel v karanténě, ale myslím, že to našim dětičkám můžeme trošku zpestřit i doma. Letos jsem si připravila další update. Možná někteří z Vás pamatují na naší loňskou party a pokud ne, můžete nahlédnout zde. Víc než polovina lidí tenhle americký svátek neslaví, ale já si myslím, že je to super příležitost, jak ten čas dětem můžeme zpestřit, vyblbnout se s nima. A my jsme si to zpestřili nejen dlabáním dýní :)
K pečení mi pomohl můj kuchyňský robot Pro od Delimano a dýňové pyré jsem si připravila v Multifresh. Teď navíc v rámci Halloweenské akce seženete vybrané produkty za akční cenu. 

K vybraným receptům budete potřebovat dýňové pyré. K jeho přípravě potřebujete jednu dýňi hokaido, kterou upečete na pečícím papíru v troubě. Pekla jsem ji na 180 stupňů necelou hodinku. Dýni jsem pak nechala vychladnout. Poté jsem ji přepůlila, vydlabala vnitřek, který jsem vyhodila. Dýni hokaido můžete oloupat, ale nemusíte. Nakrájela jsem ji na kostky a rozmixovala s trochou vody v Multifresh.

Halloweenské prsty

45 g másla

½ hrnku polohrubé mouky

2 lžičky cukru krupice

1 lžička kakaa

2-3 lžíce mléka

1 lžička vanilkové esence (já používám z M&S)

Loupané mandle na ozdobu

 

Všechny přísady dáme do mísy robota a vypracujeme hladké a vláčné těsto. Těsto zabalíme do fólie a dáme ho na půl hodinky odpočinout do lednice.

Po uplynulé době těsto vyndáme z lednice a vytvarujeme z něj 12 malých válečků, ze kterých se snažíme vytvarovat prsty. Na kloubech prstů vytvarujeme rýhy pomocí párátka. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut. Prsty pak můžete namáčet v jahodové marmeládě.

 


Kynuté baby dýně z dýňového těsta

1 sáček sušeného droždí

½ hrnku polotučného mléka

1 lžička krupicového cukru

1/3 hrnku hnědého cukru

4 lžíce změklého másla

1 menší lžička soli (ne vrchovatá)

2 lžičky skořice

1 lžíce koření na pečení (já použila od Sanus Via), pokud nemáte, můžete dochutit mletým hřebíčkem a mletým zázvorem, po půl lžičce

2 vejce

1 hrnek dýňového pyré

4 hrnky hladké mouky

Rozpuštěné máslo na potření dýní

Pekanové ořechy k dozdobení

Med či javorový sirup k dozdobení

 

V kuchyňském robotu vypracujeme těsto a necháme 1-2 hodiny kynout. Až těsto vykyne, přendáme si ho na vál a vytvarujeme 12-15 bochánků/kuliček, jako bychom připravovali buchty. K vytvarování dýní si pomůžeme silnějším provázkem (viz obrázek níže). Bochánek svážeme na osminky. Takto připravené bochánky dáme na plech a pomažeme je rozpuštěným máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut, až budou krásně zlatavé. Až vychladnou, odstraníme nůžkami provázek a dozdobíme oříšky. Rozpůlíme si pekanový oříšek, doprostřed dýně kápneme trochu medu či javorového sirupu a zapíchneme do něj půlku oříšku.


Dýně a rakve z listového těsta

1-2 balení listového těsta

Domácí jablková povidla

1 vejce

Z listového těsta vytvarujeme požadované tvary. Já vykrajovala strašidelné dýně a rakve. Kolečka můžete vykrájet skleničkou, či pokud máte větší kulaté vykrajovátko. Poté si pomůžete nožem k vykrojení požadovaných tvarů (oči, pusa atd.). Před vložením do trouby pomašlujeme vajíčkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 15-20 minut.


Halloweenský kakaový pribináček

1 smetana ke šlehání 33%

1 tvaroh ve vaničce

1 vanilkový cukr

2 lžíce kakaa

Bebe sušenky

 

V kuchyňském robotu či pomocí šlehače vyšleháme smetanu. Do smetany zašleháme tvaroh ve vaničce, vanilkový cukr a kakao. Servírujeme v menších skleničkách. K dozdobení jsem použila BeBe sušenky.

 


Pumpkin Spice Muffiny

Těsto na muffiny

280 g hladké mouky

45 g kaka

1,5 lžičky jedlé sody

2 lžičky kypřícího prášku do pečiva

250 g cukru krupice

Špetka soli

2 vejce

80 g másla

200 ml polotučného mléka

150 ml horké silné kávy

Papírové košičky na muffiny

Forma na muffiny


Do mísy roboty prosajte mouku, kakao, kypřící prášek, jedlou sodu a přidejte sůl a cukr. Sypké suroviny promíchejte, aby se hezky spojili. Mléko a vejce společně rozkvedlejte. Nalijte ho do sypké směsi a míchejte. Postupně přilijte horkou kávu a zchladlé, rozpuštěné máslo. Vznikne vám krásně hladké těsto.

Vyložte si formu na muffiny papírovými košíčky a naplňte je. Já plním zhruba do ½. Pečeme cca 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.

 

Krém

1 smetana ke šlehání 33%

1 mascarpone

1 lžička skořice

1 lžička sladké koření (mám od SanusVia)

½ hrnku dýňového pyré

Moučkový cukr dle chuti 2-4 lžíce

Vyšleháme smetanu, postupně po lžících zašleháme mascarpone. Do krému dále zašleháme dýňové pyré, koření a moučkový cukr. Já jsem si krém trošku dobarvila, ale nemusíte. Záleží na Vás.

 

Muffinům seřízneme klobouček a ozdobíme krémem pomocí zdobicího pytlíku a trezírovací špičky. Navrch jsem dala pavučinku z čokolády, kterou jsem si vyrobila pomocí zdobicího pytlíku. Zdobit můžete dle fantazie.





You Might Also Like

1 komentářů

  1. Po prvé klobúk dole za skvelý príspevok. Určite s ním bolo veľa práce. Po druhé tie fotky a celé naaranžovanie vecí je nádherné. A po tretie, všetky recepty vyzerajú zaujímavo. Musím sa priznať, že som poznala iba tie prsty a musím povedať, že sú skvelé. Ale moc ďakujem za tipy!

    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!