Inspiration & Tips

Dětské hřiště pro Terezku... aneb jak vytvořit zahradu zábavnou i pro děti

pondělí, srpna 10, 2020


Krásný den moji milí čtenáři,
V dnešním článku jsem se rozhodla věnovat zahradě a to konkrétně dětskému hřišti. Máme velmi prostornou zahradu a už od počátku jara na ní pracujeme a snažili jsme se ji navrhnout způsobem, který by se nám líbil. Při plánování jsme nezapomněli ani na herní prvky pro děti. Moc jsem si totiž přála, aby i jednou naše děti měli na zahradě využití, a proto jsme se rozhodli, že Terezce pořídíme dětské hřiště. Nejdřív jsem přemýšlela jen o domečku, ale vzhledem k tomu, že Terezka miluje klouzání a na hřišti vždycky jako první pádí právě ke klouzačce, byla to jasná volba.
Dětská hřiště jsou skvělým místem pro hraní, relaxaci, ale mohou být i odpočinkem pro Vaši polovičku a Vy si budete moct zpovzdálí vychutnat svoji kávu na čerstvém vzduchu a děti budou stále pod Vaším dohledem. 
My jsme si vybrali dětské hřiště na zahradu od firmy Wickey. Zvolili jsme hřiště v kombinaci s dětským domečkem Domeček na sloupech Wickey Smart Travel, který se spadá pod kategorii Explorer a součástí je i houpačka
Pevně věřím, že tato kombinace bude pro děti nekonečným dobrodružstvím. Součástí je i zahradní houpačka a žebřík.  Rozměr tohoto hřiště je 473 cm na délku a 377 cm na šířku. Výška podesty je 120 cm. Moc se mi líbilo, kolik má hřiště doplňků. Nechybí volant, dalekohled, ale i lezecké úchyty, díky kterým můžou děti vyšplhat vzhůru na vyhlídkovou plošinu. 

Proč jsme vybrali hřiště od Wickey? Především asi kvůli ceně a jejich kreativním designu a nápadům. Líbí se mi jejich koncept celkově. Kreativní a bezpečná dětská hřiště, která dětem poskytnou nová dobrodružství. Firma navíc poskytuje 10 letou záruku na všechny dřevěné díly, pokud si zároveň zakoupíte i jejich kotvy. Pro výrobu používají masivní dřevo, které je ošetřeno tlakovou impregnací, která chrání dřevo před vlivy okolního prostředí a má zaručovat dlouhou životnost produktu. Tato impregnace je šetrná k dětem, ale i životnímu prostředí.

U Wickey si můžete zvolit i tematické světy, což je naprosto úžasné, pokud třeba Váš drobeček chce být pirátem nebo astronautem. Pro holčičky se mi líbil i jejich sladký nápad „Boutique“

Hřiště jsme platili bankovní převodem dopředu a na e-mail nám poté přišlo potvrzení o přijetí objednávky/platby a informace o tom, že hřiště putuje do výroby. Udávaná doba dodání je 21 dní a tato dodací lhůta byla opravdu dodržena. U přepravní společnosti jsem si mohla vybrat termín doručení, což bylo také super. Doručili ho v dopoledních hodinách.
Složený balík přivezl menší kamion a pán byl velmi ochotný a složil nám balík až na zahradu, co nejblíž k místu, kde se mělo hřiště skládat. Určitě je dobré si to nechat složit co nejblíž, protože ten balík měl cca 300 kg.

Druhý den jsme odstartovali samotnou montáž hřiště. Montoval ho manžel se svým tatínkem. Nejprve si všechny díly rozprostřeli na zem a prostudovali si návod, který používali i v průběhu montáže. Návod byl umístěn v přiloženém sáčku se šrouby.  Místo vyhraněné pro hřiště jsme měli. Máme svahovitý pozemek, tak jsme zvažovali a měřili, kam sedne nejlépe.
Nejprve se sestavila hrubá konstrukce hřiště a na základě všech sloupků věže se vyznačili otvory, na základě nichž se vykopali příslušné díry pro betonové patky. Díry se musí vykopat do mrazuvzdorné hloubky v průměru cca 30x70 cm do délky.  Tato hřiště jsou na betonová podloží dělaná. Pokud by se umístila pouze na trávu, nemusela by vydržet tak dlouho a konstrukce by nebyla tak stabilní.

Na herní prvek se následně připevnily všechny kotvy. Kotvy se podepřeli cihlami a pomocí vodováhy se věž vyrovnávala, aby stála ve vodorovné poloze. Při finálním dorovnání se začal připravovat beton. Beton se nalil do připravených otvorů, do hloubky 10 cm pod povrchem. Zbytek dírky můžete vyplnit zeminou nebo si koupit ozdobný bílý štěrk/kamínky, jako my. Vypadá to moc hezky. Doporučujeme nechat beton schnout alespoň dva dny, než budete ve stavění pokračovat dál. Pro využívání houpačky, nechte beton klidně týden „odpočinout“, aby byl opravdu suchý a konstrukce byla 100%.

K montáži určitě potřebujete sadu nářadí, aku šroubovák, vodováhu, pilku, gumové kladívko, příložný úhelník aj. Montáž zvládnou dva šikovní chlapi, amatér, či člověk, který nemá zkušenost se dřevem, si troufám říct, že to jen tak nesloží.

Kolik času si na montáž dětské hřiště naplánovat? My jsme měli štěstí v tom, že manžel se svým taťkou měli zrovna dovolenou. Odhadem si troufám říct, že jsme na tom strávili vždycky pár hodin po dobu 3 dnů. Museli jsme také nechat vyschnout ten beton.

Když byl domeček kompletně postaven, pustili jsme se do montování herních prvků, zavěšení houpaček a také se střihaly záclonky. Vnitřek domečku jsem naše malé princezně vybavila podle fantazie. Má tam dvě plastové židličky a stoleček, plastový box na hračky, kuchyňku, pastelky a další drobnosti. Na zábradlíčko jsem ji zavěsila květiny.
 
 
Mám z toho velkou radost. Ta zahrada zase vypadá jinak a máme tu konečně využití i pro dětičky, které jim zajistí potřebný pohyb, ale i zábavu. Máma si splnila jeden svůj dětský sen ,-)

Podrobné informace o produktu
Série Wickey Smart
Tlakově impregnovaný masiv
Prověřená kvalita a bezpečnost
Různé možnosti montáže
Záruka* 10 let na všechny dřevěné prvky
Výška podesty 120 cm
Tloušťka sloupků 7x7 cm
Nosník houpačky 9x9 cm
Tohle vše je součástí dodávky

Co je součástí balení?
Zvlněná skluzavka s vodovodní přípojkou 220 cm
Houpačka vč. nastavitelného lana
Provazový žebřík s dřevěnými příčkami
3 Houpačkové objímky s plastovými ložisky
Dřevěná houpačková spojka
Hrací domeček
5 Lezeckých kamenů
2 Bezpečnostní madla
Závodní volant
Teleskop
Komín
Plachta odolná proti povětrnostním vlivům 650 g/m²
Šikmý žebřík
Dřevěná střecha
Lepicí fólie
Samolepka Wickey
Všechny potřebné šrouby
Dvoudílné bezpečnostní krytky k zakrytí šroubů
Podrobný montážní návod pro snadné postavení




You Might Also Like

0 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!