Home&Decor

Nadčasová koupelna a jak ji oživit doplňky

sobota, července 11, 2020

Koupelna se Vám možná může zdát jako místnost, kde zas netrávíme tolik času. Odbijeme si tu především ranní a večerní rutinu. Já jsem se snažila této místnosti věnovat zaslouženou pozornost a sladit ji se zbytkem interiéru.

Svět interiérového designu je ovlivněn novými trendy každý rok. Stejně jako tomu může být u módy, tak některé trendy jsou krátkodobým rozmarem, ale celá řada se přiklání k spíš k tomu dlouhodobějšímu hledisku. 
Vzhledem k tomu, že koupelna by nám měla ideálně sloužit celý život, je vhodné zvážit všechny předpoklady a trendy, aby byly aktuální i v budoucnu.

Při plánování naší koupelny jsem vsadila na minimalismus, který koupelnám dominuje už řadu let. Moc se mi líbí, když koupelna působí čistě a vzdušně. Navíc díky francouzskému oknu a menšímu oknu umístěnému na sever proniká do naší koupelny dost přirozeného světla.

Oblíbenými barvami pro minimalistické koupelny jsou především odstíny šedé, oblíbený beton, odstíny bílé a béžové. Větší oblibou jsou i velkoformátové dlažby, jen pokud Vám koupelnu nebude vyloženě dělat nějaká firma, může být oříšek sehnat šikovného řemeslníka, aby velkoformátovou dlažbu položil. 

Koupelnové doplňky patří do každé koupelny a pokaždé ji dokážou dodat nový a svěží nádech, navíc ji zútulní. Doplňky snadno vyměníte a koupelna bude vypadat zase jinak. Nezastupitelnou funkci hraje v koupelně textil. Teď mám především namysli ručníky a osušky, které patří ke každodenním potřebám a běžně je používáme. Nicméně kvalitní a hezké ručníky dokážou koupelnu zkrášlit. Já jsem zvolila do naší koupelny šedo-bílou verzi z kolekce Boheme, která je dostupná na e-shopu Softcotton. Jsou příjemné,  minimalistické a přesto vytvoří v koupelně příjemné prostředí. Při výběru ručníků se zaměřuji jednak na barvu, aby ladila ke koupelně, ale i na kvalitu. Tyto jsou z česané 100% bavlny, takže je určitě ocení i náročnější zákazník. 
V naší koupelně nesmělo chybět ani umyvadlo na desku. V horní koupelně máme umyvadla dvě. Jejich velkou výhodou je, že je můžete umístit téměř kamkoliv na desku. Vzhledem k tomu, že máme pod umyvadly skříňky v bílém odlesku, tak jsme je centrovali na střed a baterie umístili z boku. Umyvadla jsme se snažili sladit i s tvarem volně stojící vany. Prostor je dostatečný i pro umístění oblíbené kosmetiky.

Pevně věřím, že jsme zvolili v koupelně barvy, které nás jen tak neomrzí. Snad jste si tu našli alespoň trošku inspirace. Už se těším, až zrealizujeme naší druhou koupelnu. Bude to zas něco jiného.


You Might Also Like

1 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!