Inspiration & Tips

Červen: Měsíc audioknih

čtvrtek, června 18, 2020

Kdo by si rád nepřečetl nějakou pěknou knížku, že? Já miluji knížky, ale teď mě trošku brzdí čas a moc ráda si poslechnu i nějakou pěknou audioknihu, která je schopná Vás vtáhnout do děje tak, jak byste to s psanou knížkou nezažili. U audioknih knížku nečtete, čte se totiž sama a pokud má dobrý děj i vyprávěče, máte se na co těšit. Audioknihy jsou předčítanou verzí klasických, psaných knih. Dílo si stáhnete do formátu mp3 nebo můžete poslouchat v aplikaci. O jedinečné dílo a rukopis autora nepřijdete. Zůstává stejný jako v tištěné verzi a dokonce ho zdůrazňuje hlas vypravěče. Díla namlouvají herci, dabéři nebo sami spisovatelé.
Červen je totiž měsíc audioknih a audioteka se nese ve znamení emocí. Já jsem si pro měsíc červen vybrala čtyři emoce a k nim přiřadila čtyři audioknihy. Pokud to nebude šálek Vašeho čaje, tak se zkuste podívat na jejich stránky. Navíc tu teď po dobu celého června najdete každý týden osm nových emočně naladěných titulů za akční cenu 99 Kč.

Emoce: Zájem/nadšení
Vybraný titul: Jak na sítě. Michelle Losekoot, Eliška Vyhnánková
Tento titul mě sám o sobě zaujal a chtěla jsem rozšířit informace o marketingovém světě. Najdete v něm i osvědčené tipy, jak třeba vyzrát nad algoritmy Instagramu.

AUDIOKNIHA ROKU 2019 v kategorii CENA POSLUCHAČŮ
Ovládněte čtyři principy úspěchu na sociálních sítích

"Zaujmi – naslouchej – vyprávěj – vyhodnocuj. Čtyři principy, které musí ovládnout každý, kdo chce být na sociálních sítích úspěšný. Ať už hodlá vybudovat loajální komunitu, prosadit značku nebo zvýšit prodeje. Aplikace, trendy i uživatelé sítí se můžou měnit, ale principy zůstávají.

Kniha Jak na sítě vás naučí o sítích přemýšlet tak, abyste už žádné návody nepotřebovali.

Na sociálních sítích dnes tráví svůj čas víc než polovina světa – lze tato rostoucí čísla využít ve svůj prospěch? Tato kniha vás přesvědčí, že ano. Naučí vás prodávat těm, kteří nepřišli nakupovat, a psát pro lidi, kteří nechtějí číst. Pochopíte, jak dát sítím řád, ovládnete jejich strategie, budete umět změřit, jestli kampaň funguje. A nebo chcete vědět, zda má vůbec smysl do sociálních sítí investovat peníze? A kolik?

Ať už se o svět sociálních sítí zajímáte sami za sebe, za vaši komunitu či za firmu, máme dobrou zprávu – mohou vám opravdu výrazně pomoci, když víte, jak na ně. Jak na sítě je první knihou, která vedle mnoha dílčích postupů a příkladů z českého i světového prostředí přináší i něco mnohem hlubšího a univerzálnějšího: důmyslný systém pro tvorbu obsahu, pro vyhodnocování jeho úspěšnosti a pro skvělou komunikaci s vašimi stávajícími i potenciálními zákazníky, klienty či komunitou. A mimochodem, taky se dost pobavíte.

V KNIZE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE
Co mám na ty sítě pořád dávat?
Jak vyzrát na algoritmy sociálních sítí?
Jak sestavit strategii a obsahový plán?
Jak to mám měřit a vyhodnocovat?
Kolik mám do sociálních sítí vlastně investovat?
Proč mi na sítích nejde prodávat?
Jak si sestavit tým a prosadit sítě ve firmě?
Které nástroje mi s tím vším pomohou?"

Emoce: Radost
Vybraný titul: P.S., Aňa Geislerová

Tuto knížku jsem četla v papírové verzi a proto jsem se rozhodla, že se  k ní vrátím a poslechnu si ji jako audioknihu. Kniha pobaví, rozesměje, pohladí. Donutí se zamyslet nad životem i sebou samým. PRo někoho se může zdát průměrná, ale já se k ní vracím ráda. Je to kniha, která mě vždy zaručeně rozesměje. 

"Deníkové zápisky populární herečky Ani Geislerové zachycují všední život i záblesky střeženého soukromí. V pěti podivuhodných letech, jejichž datace není úplně jistá, se mísí humor s melancholií, zamilování s rozchody a naprostá upřímnost s potřebou nic nevyzradit. Autorka se svým vtipným, osobitým stylem často dotýká základních věcí, jako je rodina, láska nebo dětství, a zve posluchače, aby se na cestu vydal s ní.
Audiokniha vychází souběžně s knihou, vydanou nakladatelstvím Euromedia Group, k.s., vše v překrásné grafické úpravě Lely Geislerové, sestry Ani. Kniha asociuje skutečný deník, včetně praktické gumičky, nepopsaných listů a barevné ořízky, audioknihu pak obohacuje osobitý a přirozený autorčin přednes, spolu s romanticky melancholickou hudbou Romana Holého."

Emoce: Napětí
Vybraný titul: Milé dítě, Romy Hausmannová

Šokující a nepředvídatelný příběh. Vždy když si čtenář myslí, že ví, jak to bylo, přijde nečekaný zvrat. Občas mě trochu mátli postavy. Tahle kniha mě vyloženě nenadchnula.

"Čtrnáct let ji drží zamčenou v chatě bez oken v lese. V tomto vězení mu porodila dvě děti. Všední den rodiny probíhá podle přesného plánu: jídlo, chození na záchod – všechno je přísně řízeno. Večer zpívá svým dětem písničky na dobrou noc, ve dne je vyučuje. Otec se stará o svou rodinu, chrání ji před světem tam venku. A nikdo mu nemůže jeho ženu a děti vzít, protože nikdo netuší, kde jsou..."

Emoce: Láska
Vybraný titul: Muž jménem Ove, Fredrik Backman
Skvělá, veselá a zároveň dojemná kniha. Pan Vlasák má super přednes. Ten příběh je tak nádherně lidský a přesně vystihuje to, proč se nevyplatí soudit lidi na první pohled. Tento poslech si člověk s radostí užije. Postava Oveho je zabavna svou protivnosti, ale potom ji poznate vic a zacnete ho mit radi. Prolina se dej soucasny s minulym. Postupne se tak otvira cela sire pribehu od detstvi az do... Preji krasny poslech!

"O lásce, pořádném nářadí a o tom, proč je důležité jezdit saabem.
Určitě toho starého protivu znáte – všechno ví a umí nejlépe, nesmyslně škudlí, chová se jako samozvaný strážce pořádku v nejbližším okolí a neustále otravuje se zbytečnostmi, protože mu „jde o princip“. Jenže s Ovem život pěkně zametl. Teď je mu 59 let, před několika roky ho vystřídali na pozici předsedy družstva vlastníků, nedávno mu zemřela žena a v práci ho poslali do penze. Copak se lze divit, že chce po svém okolí už jen klid na efektivně provedenou sebevraždu? Ve světě, kde lidé střídají značky aut a nedovedou si nic opravit vlastníma rukama, už pro něj stejně není místo. Ale jeho noví sousedi, kteří místo pozdravu nešikovně nabourají do Oveho poštovní schránky, a vlezlý toulavý kocour, který mu pořád courá po zahradě, to ne a ne pochopit…
Audiokniha v podání výtečného Jana Vlasáka vypráví o přátelství, které dokáže vrátit chuť do života, i když se mohlo zdát, že ztratil smysl. Někdo ty mameluky přece musí naučit, jak se správně řídí a co to je pořádné auto! „Pokud by měl mít Ove něco vyryté na pomníku, pak jedině: Vždy myslel na spotřebu paliva.“

Posloucháte audioknihy? Jaká je Vaše nejoblíbenější emoce?

Článek vznikl ve spolupráci s Audioteka. Děkuji!




You Might Also Like

0 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!