Recipes

Dortová inspirace a pečení s Delimano

pátek, března 20, 2020


Krásný den milí čtenáři,

Dnes jsem si pro Vás připravila inspiraci na narozeninové dorty a zároveň se podíváme na pomocníka, se kterým při pečení pracuji. Pro pečení dortů budete potřebovat formu, to je prostě základ. Já mám dvě stejné, což mi usnadňuje práci při pečení. Dále se Vám bude hodit otočný stojan na dort, který využijete při práci s korpusem; pilka/nůž na korpus; plastová stěrka, která slouží k nabírání krému a k uhlazení dortového povrchu. Do zdobení zapojíte různé zdobičky a nepostradatelný je sáček na krém.

Základem narozeninového dortu je většinou vanilkový korpus, alespoň já s vanilkovým korpusem pracuji nejčastěji. Pro pečení používám dvě stejné formy o rozměru 17 cm a těsto do nich vždy rovnoměrně rozliji. Co se týká krémů, tak se snažím hodně experimentovat. Záleží, pro koho dort budete péct a jaké má daný člověk chutě. Dovnitř dortu doporučuji používat spíš lehčí šlehačkové krémy nebo krém z mascarpone, který je skvělý i na samotný potah dortu. Pro děti můžete volit ovocné krémy či krémy z tvarohu. Já si většinou upeču dva korpusy, nechám je odpočinout a poté se pustím do samotného zdobení. Zdobení je poslední fáze a je potřeba mu věnovat nějaký čas. Musíme si dopředu promyslet, jaký dort budeme péct, co na dortu bude, jakou formu zdobení použijeme a také kolik času budeme na tím vším trávit. My nejsme příznivci potahové hmoty, takže já většinou používám pro zdobení pouze krém, a peču tzv. naked dorty. Pokud máte rádi marcipán či potahovou hmotu, můžete jím dort potáhnout. Pokud si chcete krém či těsto obarvit, tak doporučuji používat spíše kvalitní gelové barvy, které se dobře zapracovávají a nemají žádnou pachuť jako některé barvy práškové. Co se týče krémů, tak já hodně pracuji s mascarpone krémem. Do jednoho našlehaného másla se po lžících zapracovává mascarpone 250 g, pudrový cukr a vanilka. Postupem času jsem se naučila, že obě přísady musí mít pokojovou teplotu, jinak se Vám krém srazí. Uvedu příklad. Ušleháte si máslo do krásné bílé pěny (to trvá zhruba 15-20 minut) a budete do něj zašlehávat mascarpone. Výsledek bude takový, že krém se Vám zdrcne. 
To je takové menší ohlédnutí za samotným pečením. Další článek věnuji narozeninové party s receptem na labutí dort pro holčičku.

Kuchyňský robot je základní spotřebič pro každou kuchyň. Díky spolupráci s Delimano mám možnost pracovat s jejich kuchyňským robotem, který má skvělý výkon a je vyroben z odolných vysoce kvalitních materiálů. Nabízí výkonný motor 1000W a 6 rychlostních úrovní s funkcí PULSE zvládne každý úkol a průhledný, samo-držící kryt zabraňuje cákání a pomůže Vám udržet Vaši kuchyň v čistotě. Ovládá se pouze jedním tlačítkem, takže jeho obsluha je pro běžného uživatele velmi snadná.  Chytrý planetární pohyb zajistí, že po stěnách místy nezůstane ani kousek těsta. Robot má 4 základní příslušenství a 4,5 l mísu z nerezové oceli, která je vhodná i do myčky na nádobí.

Kuchyňský robot Delimano zvládne jakýkoliv recept. Při celé přípravě Vám nechává volné ruce, což je super, protože Vy si při zadělávání těsta nebo našlehání krému zvládnete udělat ještě nějakou mezi činnost. Robota jsem testovala na několik receptů. Zvládne ušlehat perfektní krém a zadělá perfektní těsto na vánočku, aktuálně můžeme hovořit i o bochánku, vzhledem k tomu, že se nám blíží Velikonoce a já používám stejné těsto jak na vánočku, tak na bochánek ,-) Příprava těst Našlehá perfektní těsto na dort.

Obsah balení:
Součástí kuchyňského robotu Delimano jsou tři nástavce s nepřilnavou úpravou, samo-držící kryt proti zašpinění a mísa z nerezové oceli, která je vhodná i do myčky. Mezi nástavci naleznete šlehač, který je vhodný pro hutné směsi, jako jsou těsta na dorty, polevy, sušenky, či míchané brambory. Hák na těsto, který je vhodný pro mixování a hnětení kvasnicového těsta, jako je například vánočka, chléb, či těsto na pizzu. Metla, která se používá pro zapracování vzduchu do vajec, bílků, šlehačky a omáček. Všechny nástavce jsou vyrobené z nerezové oceli a jsou vhodné do myčky.


TRIPLE CHOCOLATE CAKE, narozeninový dort pro manžela 
FLOWER BOX kytice z muffinů nejen pro maminku k narozeninám
DORT PLAMEŇÁK
DORT ŽIRAFA 
DORT LABUŤ
 
 Článek vznikl ve spolupráci s Delimano. Děkuji!




You Might Also Like

3 komentářů

  1. That cake looks deli! and fantastic pictures as always:)
    HAPPY WEEKEND
    xoxo
    http://stylishpatterns.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Mňamka, hneď by som si dala. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  3. No ty jo, to všechno vypadá tak dokonale, že bych to klidně hned snědla! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!