Inspiration & Tips

Valentýnský brunch

neděle, února 09, 2020


Cupcakes květina  v papírovém boxu
Valentýnské cupcakes potěší vždycky! Je to i skvělý dezert ke kávě. Já jsem to chtěla trošičku zpestřit, tak jsem z nich vytvořila takovou tu moderní kytičku v papírovém boxu. Tenhle nápad se mi tolik líbí, že v sama sebe doufám, že se mi tohle kulinářské umění podaří ještě zlepšit a věnuji pak jednu třeba mamince ke dni matek.

Receptík
Těsto
40 g másla
140 g hladké mouky
35 g holandského kakaa
1 necelá lžička kypřícího prášku
1 necelá lžička jedlé sody
špetka soli
160 g třtinového cukru
1 větší vejce
120 ml mléka
70 ml horkého pressa

Do mísy robota prosajte mouku, kakao, jedlou sodu, sůl, kypřící prášek a přidáme cukr. Sypké suroviny promícháme, aby se barva směsi hezky sjednotila. Rozkvedláme vejce s mlékem a nalijeme ho do suché směsi a promícháme. Postupně přídáme horké presso a na závěr do směsi přidáme zchladlé rozpuštěné máslo. Těstem plníme košíčky zhruba do jejich poloviny a dáme péct na cca 30 minut na 180 stupňů.

Krém
1 máslo pokojové teploty
3 paloučky z Lidlu pokojové teploty
domácí vanilka či vanilková essence z Marks&Spencer
pudrový cukr dle chuti, já dala zhruba 4 lžíce

Máslo nakrájíme na menší kostky a vyšleháme ho v kuchyňském robotu. Šleháme ho dokud jeho barva nebude krásně bílá a máslo bude krásně nadýchané a provoněné. Poté postupně přidáváme po lžících palouček a vždy necháme do krému zašlehat. Palouček by měl být také vyndán z lednici min. 2 hodiny před šleháním krému, aby se nám krém nezdrcl. Na závěr přidáme vanilku a cukr. Krém naplníme do potravinářského sáčku se zdobítkem a zdobíme cupcakes podle fantazie. Já se snažila o dekor květin.

Banánové lívance
Naše nejoblíbenější snídaně. Tentokrát jsme si ji zpestřili a udělali si srdíčka. Srdíčkovou formu jsem koupila letos v Tigerovi a musím říct, že se s ní pracuje moc dobře.

Recept
2 banány
1 vejce
1/2 lžičky kypřícího prášku
5 lžic celozrnné mouky / nebo mletých vloček
50 ml mléka
kokosový olej na smažení
Banány rozmixujete společně s vejcem a mlékem. Poté vmícháte prosátou mouku s práškem do pečiva. Já ji prosévám, aby se mi ve směsi netvořily hrudky.
Toustový chléb se srdcem k snídani
Příprava je jednoduchá a na oko to vypadá moc hezky. K této zamilované snídani potřebujete toustový chleba. Vezmete si plátek toustového chleba, vykrojíte do něj srdíčko. Takto připravený chlebík přendáte na rozpálenou pánvičku a vyklepnete do něj vajíčko. Posolíte a a posypete petrželkou.

Domucí donutky pečené v horkovzdušné fritéze
Recept:
100 ml vlažného mléka
1 droždí (40 g)
1 lžíce cukr krupice
500 g hladké mouky
1 lžička vanilkového extraktu Marks&Spencer nebo domácí vanilka
2 vejce
2 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce javorového sirupu
špetka soli
čokoláda na vaření, cukrovinky na zdobení

Na donutky si nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku hladké mouky a lžičku krupicového cukru. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Mělo by to trvat max 15 minut. Pokud nevzejde, je třeba použít jiné droždí. 
Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme vejce, jogurt, javorový sirup, špetku soli. Přidáme kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě kynout. Trvá to zhruba 1 hodinu. 

Vykynuté těsto si přendáme na vál a vyválíme placku 1-1,5 cm vysokou. Vykrajujeme kolečka pomocí skleničky a menší formičkou vykrájíme středy. Takto připravené donutky ještě necháme chvíli kynout a pak je usmažíme buď klasicky v hrnci nebo já jsem pro tentokrát zkusila horkovzdušnou fritézu od Delimano. Výsledek je rozdílný. Můžete si zkusit připravit polovinu tak a druhou onak. 

Pizza srdíčka z listového těsta
Recept:
1 listové těsto, šunka, sýr, italské koření, kečup
Z listového těsta vykrájíme srdíčka, potřeme je kečupem, posypeme nastrouhanou šunkou, nastrouhaným sýrem a na závěr ochutíme italským kořením.
 Na valentýnský stůl jsem ještě připravovala sushi a skořicová srdce z listového těsta.
Krásného Valentýna a dobrou chuť!

You Might Also Like

1 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!