Beauty

Top Weleda produkty v naší koupelně za rok 2019

středa, ledna 01, 2020

Krásný den moji milí čtenáři,
V první řadě bych Vám popřála krásný a štastný nový rok. 

Dnes bych se s Vámi podělila o takové menší shrnutí našich top produktů od mé oblíbené značky Weleda. Weledu používám už čtvrtým rokem a je to značka, které plně důvěřuji a jsem nadšená z celkového konceptu společnosti. Není divu, že jsem si ji vybrala, když se nám narodila Terezka. Chtěla jsem ji dopřát skvělou péči a ochranu již od prvního dne.

Weleda je přírodní kosmetika, jejíž filozofie spočívá v dodržování nejvyšších standardů kvality a udržitelné využívání přírodních zdrojů. Až 83 % z rostlinných surovin, které využívá, se pěstuje v ekologickém zemědělství. Weleda má i své vlastní zahrady, kde se pěstují léčivé rostliny. Byla založena v roce 1921 a kořeny její historie sahají daleko. Je to neuvěřitelné, ale za chvilku oslaví 100 let.
Osvědčili se nám produkty z celé měsíčkové řady. Měsíčková dětská péče pečuje o pokožku dítěte, ale také celkové zdraví a vývoj vašeho miminka. Důležitou aktivní složkou této řady je výtažek z bio měsíčku lékařského, který dokonale podporuje rozvoj citlivé pokožky a poskytuji dodatečnou ochrannou vrstvu. Terezku od malička trápilo nafouklé bříško doprovázené prdíky a neuklidňujícím pláčem. K uklidnění jsme často prováděli masáž bříška spolu s olejíčkem, který má příjemnou bylinkovou vůni. Když potíže stále převládali, masírovali jsme bříško několikrát denně.

Dětskou pokožku mohou potrápit i opruzeniny. Miminku nemusí sednout plenky, může mít reakci na vlhčené/parfémované ubrousky a na zadečku se může objevit zánětlivá vyrážka a začervenání, někdy i pupínky dokonce i menší krvácení. Takto zasažené místo by mělo být vystaveno co nejvíc čerstvému vzduchu, aby se mohlo lépe zahojit. Terezka brzy oslaví dva roky a já můžu říct, že s opruzeninami jsme nikdy problém neměli. Snad jen jednou se jí vyskytlo pár začervenalých pupínků na zadečku. Tenkrát to bylo nejspíš z důvodu zapaření. Od narození jsem v zásobě měla tři krémy. Sudokrém, Bepanthen a měsíčkový kojenecký krém na opruzeniny od Weledy. V porovnání s jinými krémy mi přijde podobný, ale překvapivě nám tenkrát na to postižené místo zabral nejvíc. Je tužší a příjemně voní. Po pokožce je krásně klouzavý a hezky se rozetře i v záhybech.  

Složení: Voda, mandlový olej, sezamový olej, oxid zinečnatý, bílý včelí vosk, lanolin, glyceryl linoleát, hektorit, extrakt z květů měsíčku lékařského, extrakt z květů heřmánku lékařského, parfém, limonen, linalol, benzyl benzoát, benzyl salicylát, geraniol, farnesol (z přírodních éterických olejů).

Samotný měsíček je zahrádkáři oblíbená rostlina, která se velmi často objevuje v léčivých a okrasných zahradách.

Když byla Terezka miminko, používali jsme zejména olejíček na promazání celého tělíčka. Teď používáme pěstící tělové mléko, které zanechává pokožku krásně jemnou. Konzistence mléka je jemná a je plná pečujících a organických složek, jako je vláčný mandlový olej a sezamový olej či zklidňující exrakt z měsíčku a heřmánku.

Další článek, který jsem této péči věnovala, si můžete přečíst zde. 
Na podzim 2019 Weleda představila novou kampaň „I Vy jste příroda“, která poukazuje propojení nás všech s přírodou. Sdílíme totiž stejný původ, rosteme, prosperujeme, dýcháme, regenerujeme. Bližší pohled odhalí, že rostliny a lidské bytosti mají mnoho společného. V dnešní době jsem obklopeni moderními technologii a neuvědomujeme si, že máme s přírodou opravdu hodně společného.

Něco pro citilivky?
Já už třetím rokem používám mandlový hydratační krém a mandlový pleťový olej, který je výborný na odlíčení očí, aniž by Vám je podráždil. Tyto dva produkty jsou u mě opravdu top. Krém je lehký, krásně se vstřebává. Olejíček zase nedráždí oči a stačí nanést pár kapek na navlhčený vatový tampónek. Krásně s ním setřete i vodě-odolnou tužku na oči či řasenku. 

Můj manžel si zase oblíbil balzám po holení. Po holení většinou trpěl na podrážděnou pokožku a většina balzámů ho po nanesení pálila. Weleda mu tento problém vyřešila. Balzám je vhodný pro použití po mokrém i suchém holení. Výtažky z heřmánku a myrhy snižuji zarudnutí pokožky a mají stahující účinky. Cenově se zdá být dražší, ale manželovi vydrží opravdu dlouho, protože stačí nanést opravdu jen trochu. Kvalitou budete určitě spokojeni. Navíc ta vůně mi je na něm přitažlivá :)

Za zmínku určitě stojí i SkinFood, který je u nás oblíbený nejen v chladném počasí.
 
A kde můžete Weledu zakoupit? 
Produkty značky Weleda zakoupíte na oficiálním e-shopu či přímo v kamenné prodejně v Praze. Měsíčková řada se dá také sehnat na e-shopech s dětským zbožím či v drogériích jako je Rossmann, d&m aj. Na kosmetiku bývá často akce. 

Článek vznikl ve spolupráci s Weleda. Děkuji! 

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Weleda je opravdu povedená značka, má na výběr plno produktů :) Já měla předloni jejich kalendář adventní a byla jsem spokojená.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!