Baby

Péče o miminko s měsíčkovou řadou od Weledy

úterý, dubna 16, 2019

P9122675u
Koupání je takový náš rodinný rituál, který jsme si zamilovali. Zpíváme si, blbneme, cákáme, smějeme se. Občas se na nás přijdou podívat i babičky. Celý tento rituál nám zpestřují přípravky s obsahem měsíčku od značky Weleda, které jsou vhodné pro miminka již od narození. Chrání pokožku, zbytečně ji nezatěžují a důkladně o ni pečují. Výtažky měsíčku lékařského mají navíc protizánětlivé, antibakteriální a hojivé účinky.

Další kvalitní produkt, který Weleda může nabídnout, tentokrát těm našim nejmenším drobečkům. Maminky, které mají rádi přírodní kosmetiku, ji určitě ocení. Používáme ji od narození a velmi se nám osvědčila. Tato pěna je vhodná zejména pro obzvlášť citlivou pokožku, kterou miminka mají. Pěna je jemná a nepěnivá. Vodu ve vaničce příjemně zjemní, šetrně očistí pokožku a navíc krásně voní. Vůni si oblíbila celá naše rodina a to beze srandy. Samozřejmě, že se najde člověk, kterému ta vůně prostě nesedne, ale třeba i tatínek si ji moc chválil. To máte jak s parfémy. Někomu voní ten a někomu zas ne.
Miminko už není potřeba dál mydlit, voda už sama o sobě pokožku očistí. Kvalitní sezamový olej a mandlový olej chrání pokožku před vysušením, dodávají jí tuk, který ztrácí pokožku působením vody samotné. Díky obsahu olejů, není nutné pokožku dodatečně promazávat. Pokožka miminka je po koupeli krásně provoněná, jemná a hebká na dotek. Navíc se člověk nemusí tolik bát rizika alergické reakce.
Klasické balení (200 ml) nám vystačilo zhruba na 2-3 měsíce, kdy jsme ze začátku koupali obden, později každý den. Ke koupání používáme vaničku Shnuggle a do napuštěné vaničky kápneme pár kapek tohoto produktu. Vodu ve vaničce je pak lepší trochu pro vířit rukou, aby se pěna dostatečně rozpustila. Co dále hodnotím kladně, že Vám nezamastí vaničku. Cena je vyšší, ale je to určitě dobrá investice, protože opravdu dlouho vydrží a zároveň má bio složení. Často se dá sehnat na akci se slevou až 25%. Toto je produkt, který můžu s čistým štítem doporučit všem maminkám.

Chrání a vyživuje jemnou kůži novorozenců, kojenců, ale i starších dětí, které mají extrémně citlivou pokožku. Olej je vhodný k péči o pokožku celého těla po koupeli i pro šetrné čistění v oblasti plenek. Dá se použít i pro jemné masáže kojenců.
Já olejíček používám po koupání od narození a je vynikající. Cena je možná vyšší, ale odpovídá kvalitě tohoto výrobku. Budu se opakovat, ale i do tohoto produktu se vyplatí investovat. Nám jedna ta lahvička vydržela půl roku. Stačí opravdu trochu a krásně promažete celé tělíčko miminka. Olej dobře promašťuje pokožku a celkem dobře se vstřebává. Má krásnou, lehkou vůní a nezanechává mastné fleky na oblečení. Navíc z osobní zkušenosti musím říct, že se mi roztírá lépe než mléko. U nás se neprojevila žádná alergie nebo negativní reakce pokožky. Mléko má takovou žlutou barvu. Občas jsem si s ním při promazávání umazala osušku, ale šlo to vyprat.

Olejíček, který je určen k uvolnění napjatého bříška a podporu trávení. Obsahuje přírodní éterické oleje z majoránky, heřmánku římského a kardamomu, které se tradičně používají k podpoře zažívání a při nadýmání. Preventivní, velice jemně prováděné masáže bříška chrání novorozence a kojence před bolestivými větry. Samotný olej nepomůže. Při aplikaci olejíčku je dobré provést masáž bříška a případně zkusit aplikovat teplo např. pomocí nahřátého polštářku z d&m, který pomůže větříky uvolnit.

Krémík se výborně roztírá, je lehký, má jemnou vůni, přírodní složení a dlouho vydrží. Používám ho jen jako prevenci večer po koupeli. Nepoužívám po každém přebalení. Přijde mi to zbytečné, když má miminko prdelku krásnou, bez známek začervenání. My jsme opruzeniny ještě neměli, tak nemůžu posoudit, jak by krém s nimi zatočil. Krém je umístěn do klasické tuby se šroubovacím víčkem, která se dá dobře vymačkat až do konce. Cena je sice vyšší, ale vzhledem k bio kvalitě, je to pochopitelné.
P5254016u
Tato řada dále nabízí měsíčkový dětský šampon, měsíčkové pěstící mléko, měsíčkovou koupel s bylinami, měsíčkový dětský olej, měsíčkový pleťový krém, měsíčkový dětský krém, měsíčkový ochranný balzám, měsíčkové rostlinné mýdlo.

Vybrané výrobky se dají zakoupit i v krásné sadě, která je balena v praktické kovové dóze s víčkem. Měsíčkový kojenecký set Weleda v sobě ukrývá Měsíčkový kojenecký olej 200 ml, měsíčkový kojenecký krém 75 ml a Měsíčkovou kojeneckou koupel 200 ml. Jako překvapení je v balíčku ukrytá plenka o rozměru 50 x 70 cm s potiskem Weleda. 

Jakou kosmetiku používáte Vy pro Vaše miminko?


SOUTĚŽ
Na mém Insragramu budete mít šanci, si zasoutěžit o jeden tento krásný set. Soutěž bude běžet v následujících dnech. Více informací a podmínky soutěže naleznete na mém IG profilu. Tak sledujte :)
P9121336u
Článek vznikl ve spolupráci s Weleda.cz. Děkuji! 

You Might Also Like

2 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!