Baby

Oslava prvních narozenin

neděle, března 10, 2019

Je to neuvěřitelné, ale rok utekl jako voda. Stále mám před očima ten den, kdy se ta naše malá holčička narodila a jak se to všechno seběhlo. Dokud člověk neměl dítě, tak si ani neuměl představit, jak mu život protéká mezi prsty. Naše holčička nám roste před očima a každý den dělá nové pokroky. Dokonce už přes měsíc běhá jako ďáblík.

První narozeniny jsou důležitým milníkem v životě. Oslavu prvních narozenin jsem začala plánovat koncem ledna. Bylo to asi celkem pozdě, protože pokud chcete objednávat věci z Ali Express jako já, měli byste začít dřív. Já jsem jich pár objednávala, ale naštěstí mi tedy přišlo všechno do narozenin. Objednávku jsem udělala s měsíčním předstihem, doporučuji spíš dva měsíce. Jedny košíčky na muffinky mi tedy přišly až po oslavě ,-)

Inspirace jsem hledala hlavně na Pinterestu. Bylo mi jasné, že dokonalé candy bary, pozvánky a luxusní dorty se u nás konat nebudou. Snažila jsem se to udělat krásné, ale podle svého. Do dortů jsem se pustila také na vlastní pěst. Sice mě to stálo všechno dost času, ale co bych pro tu malou princeznu neudělala. Možná spíš i pro sebe, byly to i takové trochu moje vysněné narozeniny. Jednou se mě třeba Terezka zeptá „a maminko, kdo mi pekl ten dort“? a já ji s radostí budu moct odpovědět, že já. 

DEKORACE
Oslava se nesla v duchu jednorožčí party. Dekorace byly laděny do bílo-růžové barvy a část z nich jsem dostala ve spolupráci s e-shopem Stoklasa (nádherné rozety, zlatý nápis „happy birthday“, pom poms, tyl, ze kterého jsem vytvořila sukýnku kolem jídelní židličky). Balonky jsem kupovala na MojeParty společně i s heliem. Seženete tu třeba krásnou, nafukovací jedničku. Vy, kteří mě sledujete i na Instagramu jste mohli vidět, jak jsme s manželem zápasili s heliem, které se nám nepodařilo rozchodit. Buď byla bomba ušlá nebo byl rozbitý ten konektor. Stát se zřejmě může vše. Poslala jsem to na reklamaci a tento pátek jsem zjistila, že mi byli vráceny peníze. Jsem ráda, že se firma takto zachovala. Je to sice maličkost, ale i ta Vám dokáže pokazit oslavu, teda alespoň mně – mámě, né tomu dítěti, protože já jsem se prostě na ty balonky tolik těšila.
Přes okno jsem zavěsila dlouhou záclonu a na ní připevnila balonkou girlandu, kterou jsem vytvořila pomocí pásku na balonkové girlandy, dále jsem zavěsila růžové rozetky a nápis „Happy Birthday“. Po zemi jsem poházela pár nafouknutých balonků a oblíbené poms poms.
Sloužilo nám to trošku i jako foto stěna. Připravovala jsem to dva dny před oslavou. Pohrávala jsem si s přípravou až do noci a sledovala hodiny, kdy ručička ukázala přesně 1:09, kdy se Terezka narodila. Jídelní stůl jsem vyzdobila růžovou organzou, pocházela po něm okvětní lístky a umístila na stůl tác na dorty. Sem tam jsem dala na skleněný pod tácek z Ikei muffinek s jednorožčím zápichem.

Také jsem vyrobila vzpomínkový plakátek a foto závěsnou dekoraci, která zachycuje Terezky celý rok, takový roční přehled podle měsíců.

Jestli Vám můžu poradit, taky nekupujte předražené dekorace ve speciálních party obchodech. Myslím, že za slušné peníze seženete dekorace v e-shopu Stoklasa, pak je tu oblíbený Aliexpress (tady jen dejte pozor, aby Vám zboží dorazilo včas do oslavy), Pepco, Kik nebo i Tiger
DORT
Dorty jsem pekla sama. Pekla jsem jeden hlavní, který byl určen pro dospělé a pak dortík, který byl jen pro Terezku. Připravím na něj receptík zvlášť do článku. Bylo roztomilý ji pozorovat, když jsem ten dort před ní postavila. Nejdřív se v něm decentně šťourala a vybírala borůvky. Asi půl hodinky jsme ji tak nechaly a pak jsem ji kousek ukrojila a babička ji krmila lžičkou.
Terezky dortík zdobily nádherné zápichy od Olavelner, kterou najdete pinterestu nebo na instagramu jako @Olavelnerhandmade. Můžete si zvolit i jinou barvu či nápis. Na dort nám nechyběla ani svíčka ve tvaru jedničky, kterou jsem pak pro Terezku zapálila a společně jsme ji sfoukli.


 
DÁRKY
Z větších dárků Terezka dostala houpací Spektru alias známé Utukutu, které jsme kupovali na Eliwood, kde mimo jiné najdete i krásné a kvalitní dřevěné hračky, od dřevěné autodráhy až po výbavičku do kuchyňky Samozřejmě tu byla myšlenka, jestli to není ztráta peněz. Utukutu kupovala babička s dědou z mé strany. Nejdřív jsem psala kamarádkám, které ho mají a jestli se jejich dětičkám líbí. Když mi byly potvrzeny pozitivní odpovědi, tak jsem se rozhodla pro. Aktuálně se v něm Terezka dokáže sama houpat a často do něj leze nebo si v něm houpe panenku či opičku :)
Pak jsem pro ní chtěla odráželo. Nelíbí se mi takové ty starší modely aut, které jsou hrozně populární. Já jsem nakonec vybrala Mercedes, na který byla zrovna na Feedo akce. Autíčko troubí i hraje a vše co hraje, má obecně u nás úspěch. Má i odkládací prostor, který lze otevírat na místě sedadla. Do něj si Terka dává kostičky.
Terezka dostala i několik knížek, pár dřevěných hraček, kostičky, které vyloženě miluje a panenku. Nemá smysl toho kupovat moc, protože z toho stejně děťátko nemá rozum. 
Oslava byla v rodinném duchu a Terezka ji zvládla perfektně. Konala se od 1 zhruba do 4. Je důležité si zvolit čas podle režimu dítěte. Podle našeho denního režimu jsem usoudila, že zhruba kolem 4 Terka odpadne a taky že jo. Ona se totiž za ty 3 hodinky tak vyřádila, že kolem 4 na ni byla už znát únava a chtělo se jí spinkat. Jednoduše řečeno, rozbalila to na sto procent.

Pár rad na uspořádaní oslavy prvních narozenin
1. Stanovte si čas oslavy podle denního režimu Vašeho miminka
2. Stanovte si délku první oslavy - u nás to byly necelé tři hodinky.
3. Myslete na pocity Vašeho dítěte a pozvěte jen ty nejbližší, aby toho na dítě nebylo moc a nebylo zbytečně vyplašené.
4. Připravte si omyvatelný bryndák / pláštěnku pro malého oslavence, který se s chutí pustí do svého prvního dortu. Ta naše puntíkatá je z Ikei.
5. Zkuste upéct dort doma. Zdravý dortík pro Vaše děťátko zvládnete levou zadní.
6. Nekupujte zbytečně moc dárků. Roční dítě stejně neudrží dlouho pozornost a rozbalování ho brzy přestane bavit. Když jsme u toho rozbalování, tak nechte svého oslavence trhat dárkový papír a rozvazovat mašle. Je to celkem sranda.
7. Vyrobte si stopu času a obtiskněte si nožičku a ručičku svého děťátka
8. Pořiďte si bublifuk. Když bude nejhůř, tak ho vytáhněte. Uvidíte, jak se to děťátku bude líbit. 

Tip na Top dárky: odráželo, kostky, dřevěné hračky, hračky, které vydávají zvuk, barevné knížky, zábava do vany

A nezapomeňte! Oslavu prvních narozenin by si měla užít i maminka. Já jsem se na tom vyřádila dost, i když jsem chvílemi měla hlavu v oblacích. Nedělejte si hlavu z menších nedokonalostí. Mě se můj jednorožčí dort také nepovedl úplně podle mých představ. Hlavní je, že chutnal.

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Nádherné fotky a nádherná oslava, moc se vám povedla! My už letos budeme mít narozeniny třetí, tak rychle to letí <3.

    Měj se krásně!
    ByGabra

    OdpovědětVymazat
  2. Božínku ona je jako opravdová princezna. :-) Připravila si pro ni nádhernou oslavu :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
  3. Ten dortík je moc pěkný :) byl by recept pro inspiraci? O:) Náš mrňous má teprve třičtvrtě roku ale už pomalu uvažuju co mu upéct, aby to bylo zdravé, bez cukru a dobré :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé teď jsem si všimla té tabule, Terka je fajný bobek maličký :) Ten náš macík už se nevejde do velikosti 80 a hlavně má skoro 11 kilo, buřtíček jeden! :D A není teda vůbec sranda to vláčet, na osm kilo moje záda a ruce s láskou vzpomínají :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, uplně tomu rozumim. Ona se pronese i s těma 8,5 kg. Jinak jsme si autíčkem zavařili, to je taky náročný na záda. Už jsem si ho přivázala na šnůrku :D

      Vymazat
    2. Aha, to je dobré vědět :D zrovna včera jsme s tchýní řešily tatrovku pro malýho... Ale jak se znám, tak ji stejně nakonec dostane, aby mohl venku převážet písek zleva doprava a zpátky :D

      Vymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!