Baby

Multifunkční učící věž Leea

úterý, března 26, 2019

Když jsem se ptala kamarádky, co koupili své holčičce k prvním narozeninám, odpověděla mi učící věž. Kvalitní, dřevěnou. Tak si tak říkám, že by to byl prima nápad! Tak ještě, že ty kámošky jsou!
Pro mnohé maminky to asi není žádná novinka, ale věřím, že se najdou i takové, které tuto vychytávku neznají. Jednoduše řečeno, je to taková vysoká „stolička“ pro dítě, díky které s Vámi bude moct vařit nebo pracovat u stolu. 

Učící věž je skvělá pomůcka. Slouží k rozvoji motorických dovedností a k zapojení dětí do řady činností, kam by jinak neviděly nebo nedosáhly. 
Dnes mám tu čest Vám představit multifunkční dřevěnou učící věž od firmy JustWood, která uvedla na trh originální učící věž, která zapojí Vaše děti do různých pracovních činností. Jednoduše řečeno, zapojíte své dítko do každodenních aktivit a bude hned ve středu dění, nebude se nudit a bude spokojené. U nás je věž velkou pomůckou, protože já když začnu cokoliv dělat v kuchyni, Terezka se začne po mě sápat, chce chovat a postupně začíná hysterčit. No a já si při vaření nemůžu dovolit ji chovat, tak si jednoduše přisunu věž. Jakmile ji dám do věže, je spokojená. Začali jsme ji používat od 1 roku, vzhledem k tomu, že Terezka začala aktivně chodit už v 11 měsících. Myslím, že jakmile umí dítě sedět, není problém ji začít používat, děťátko si tam případně posadit. Zde bych určitě doporučovala filcovou ochranu, k té se dostaneme později.

Je to rovněž bezpečný způsob jak být spolu a mít dítě pod kontrolou. Věž je bytelná, stabilní a má mnohostranné využití. Potěší milovníky originálních, designových kousků do interiéru.
Věž je dodávaná rozložená na základní díly v papírové krabici. Její montáž je velmi snadná a zvládnete ji levou zadní. Součástí základního balení je učící věž Leea bez příslušenství, dřevěná destička se 3 geometrickými tvary (kolečko, čtverec a trojúhelník).  Učící věž se skládá ze stojací plochy na které dítě stojí, schůdku, díky kterému se na ni dostane a z okolní ohrádky.
Rozměry balení: 45 x 105 x 5 cm
Hmotnost: 10 kg
Podívejte se s námi, jak jsme ji dávali dohromady 
Základní funkce:
* učící věž
* posezení se stolečkem
* vysoká židle
* připravené rozšíření pro doplňky jako je skluzavka, tabule na psaní, herní panely s Montessory prvky, magnetická tabule, zrcadlo a další
 
 
Tato učící věž se od ostatních liší tím, že ji jednoduše proměníte v pracovní stolek s posezením, zábavnou skluzavku nebo pracovní desku s různými Montessori aktivitami. Dokonce si k ní můžete dokoupit černou tabuli, na kterou si Vaše děťátko bude moct kreslit, magnetickou tabuli nebo zrcadlo ve kterém se bude moct prohlížet a sledovat své pohyby. Doplňky k věžím jsou opravdu bohaté. JustWood potěší i maminky s dvojčátky nebo s přibližně starými dětmi do 5 let, protože nabízí učící věž i pro dva, jde o tzv. XL řadu. Vy tak nebudete muset pořizovat učící věže dvě, děti se nebudou hádat a Vy jednoduše ušetříte.

Učící věže jsou vhodné pro děti od 1 roku do 5 let. Výšku stojací plochy u Leei si můžete upravit podle výšky dítěte. Věž nabízí celkem 3 rostoucí úrovně. U JustWood můžete vybírat věž z 8 různých barevných provedeních. Já jsem volila barvu bílou, aby nám ladila ke kuchyňské lince. 

Co se mi u této věže líbí je, že si k ní můžete dokoupit ochrannou výplň z dekorativního filcu (plsti). Tento kryt uzavře prostor v horní části učící věž a zabrání tak možnému pádu nebo uhození. Tato vložka je volitelný prvek, takže ji můžete kdykoliv odstranit v závislosti na věku či dovednostech dítěte.
Velkým plusem je mobilita! Tuto učící věž můžete kdykoliv a jednoduše přemístit díky kolečkům. Nemusíte se tedy tahat s ničím těžkým. Jednoduše ji naklopíte a jedete.

Stoupací schůdek věže snadno proměníte v pohodlné sedátko u stolečku nebo ve vysokou židli ke klasickému jídelnímu stolu.
Tato věž děti určitým způsobem vždy zabaví. Až nebudete vědět, jak dítě zabavit, udělejte mu z věže klouzačku. O zábavu je opět postaráno. Nebo vyjměte kolečka z věže a použijte jeden z geometrických tvarů jako puk. Snadno si tak zahrajete zábavnou hru zjednodušeného stolního hokeje. Hra na schovávanou nás taky moc baví. Terezka má tendenci se v ní schovávat a vykukovat skrz kulatá okénka.


Pokud plánujete věž kupovat, tak tady máte další plusové body k věži Leea :
* Bezpečnost. Učící věž má zábrany ze všech stran. Navíc nabízí skvělý doplněk v podobě ochranného filcu, který zabrání případnému pádu či uhození.
* Věž je velikostně nastavitelná do 3 polohovatelných stupňů, tudíž bude růst s Vaším dítětem.
* Věž je dřevěná a její zpracování je více než perfektní. Dřevo je hladké a dítě se nezraní např. o třísku.
* Povrch je zdravotně nezávadný a splňuje řadu norem. Znáte to, občas děti ochutnávají a tady se nemusíte bát.

Mějte na paměti, že učící věž není hračka a měla by být používána pouze pod dohledem dospělého.

Materiál: březová překližka, lakováno lakem rozpustným ve vodě (splňuje řadu různých atestů, mimo jiné i normu EN ISO 71 č. 3, povrch je tedy zcela zdravotně nezávadný)
Výška podlážky v učící věži: 35, 42 a 48,5 cm (věž mohou využívat děti různého věku a výšky)
Rozměry věže: 41 x 43 x 98 cm (vpředu je výška 92 cm a vzadu 97 cm)

Myslím, že naše vaření dostane úplně jiný rozměr a stane se zábavnou hrou pro nás obě. 
Článek vznikl ve spolupráci s e-shopem Justwood. Děkuji!

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Jeeej, Terezka je krásná a jak ji hezky září očička. Jde vidět, že je s učící věží taky velmi spokojená. Je to skvělá pomůcka, o které jsem neměla ani tušení. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá skvěle :-) pro nás to bude až za pár let, ale docela pouvažuji o její koupi :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!