Baby

První Vánoce ve třech

středa, ledna 16, 2019

 
První Vánoce ve třech! Když si představím loňské Vánoce, teď mám, namysli rok 2017, tak ta malá princezna si plavala ještě v bříšku. A jaké byly ty letošní? Kouzelné, rodinné, klidné, plné radosti a dětského smíchu, rodinných návštěv, sladkého cukroví, ale i slz štěstí.
Upekla jsem 15 druhů cukroví, takže ano, cpali jsme se, až se nám dělali boule za ušima. Terezka nebyla pozadu, protože jsem upekla dětské cukroví i pro ni. Adventní neděle jsme si užívali v poklidu domova, a když bylo hezky, vyšli jsme si na procházku. Také jsem si užívala všech těch vánočních příprav.  Během prosince jsme si udělali i výlet na Staromák a vánoční trhy. 
První Vánoce byly prostě krásný. Plné radosti, dobrého jídla, tancování, zpívání a krásných dárečků.
Stromeček byl nazdoben tři dny před Štědrým dnem. Zdobila jsem ho tentokrát sama a tatínek hlídal v ložnici Terezku. Chtěli jsme ji překvapit. Bylo to její první setkání se stromečkem. Ta reakce a radost byla neskutečná, až nám ukáply i nějaké ty slzy štěstí. Vidět ji smát a skákat kolem stromečku. Pořád na něj ukazovala a říkala „toto“. Nikdy na to nezapomenu. Z Vánoc sice neměla ještě rozum, ale určitě tušila, že se děje něco výjimečného. Bylo vidět, jak to všechno vnímá. Poprvé viděla blikající světýlka, sáhla si na pichlavé jehličky na vánočním stromečku, pohrála si s ozdůbkami. Co mě překvapilo, že ji ten stromeček nezajímal. Teď mám na mysli v tom smyslu, že by po něm vyloženě šla, jak všichni straší. Vůbec se nám nestalo, že by třeba strhávala světýlka nebo ozdoby. Když si ho „okoukala“ párkrát brnkla do ozdoby, ale byla opatrná. 
Salát jsem si připravila den předem. Obaluji si i řízky a o Štědrý den je už jen upeču v troubě. Štědrovečerní baby menu jsem připravila i pro Terezku. Na ŠD jsme měli tedy klid a mohli se společně dívat na pohádky a užívat si společný čas. Také jsme si s manželem zavzpomínali, jak ke každému z nás chodil Ježíšek a my jsme vůbec netušili, jak tam ty dárky pod ten stromeček dostal a to nemluvím o všech těch podivnostech o jeho příchodu. Přemýšleli jsme i o tom, jak to budeme dělat do budoucna my, vzhledem k tomu, že budeme mít propojenou kuchyň s obývákem.
Večeři jsme si naplánovali na dřívější hodinu, konkrétně na půl 5. Přizpůsobili jsme to Terezky režimu, abychom si to všichni užili. Vzhledem k tomu, že odpoledne i spinkala, tak byla odpočatá a tak měla i dobrou náladu. 
 
První Vánoce jsou prostě první Vánoce. Kouzelné a nezapomenutelné. Je jasné, že ta malá šmudlinka zatím nevěděla, co jsou to Vánoce a proč zpíváme koledy a rozbalujeme ty krásně zabalené dárečky. Terezka oslavila čerstvých 10 měsíců a jsem ráda, že jsme neudělali tu chybu a nenakoupili obrovské množství dárků. Nejvíc ji stejně zajímalo a bavilo trhání balicího papíru. Co se týče dárků samotných, tak největší úspěch měl bazének s kuličkami a dřevěné hračky. Kupovali jsme ho na BabyDeco Ten když viděla, tak hned k němu běžela a furt na něj ukazovala a vyhazovala kuličky. V ten moment ji nic dalšího nezajímalo. Je logické, že takhle malé miminko nemá pojem o dárcích a proto jich stačí koupit pár, klidně jen jeden balíček. To jsem nakázala i babičkám, abychom nebyli zavaleni dárky.
   
Letošní Vánoce byly opravdu kouzelný. A na ty příští se těším ještě víc! S dětmi dostávají Vánoce zase jiný rozměr a vrací se to pravé kouzlo Vánoc. Také se těším, že si společně vytvoříme vlastní rodinné tradice a budeme si to všichni společně užívat.
Ptáte se jaké? Mám třeba představu o těchto
chodit společně zdobit stromeček pro zvířátka do lesa,
sypat zobání ptáčkům do krmítek,
chodit na odpolední vánoční procházku
Tradice vytváří to pravé kouzlo Vánoc, na které budou děti vzpomínat celý život.  Já si totiž nepřeju, aby si Terezka jednou pamatovala, že dostala nějakou věc např. IPhone, ale přeji si, aby si pamatovala, co o Vánocích zažívala
 
A jak si udělat ty nezapomenutelné první Vánoce s miminkem?
Připravte si foťák, foťte a natáčejte. U nás jel foťák na plné obrátky. Udělala jsem na památku i spoustu vánočních fotek. Jsem šťastná, že jsem zachytila ten moment, který nám vždy připomene tu chvíli, jak Terezka poprvé kouká na vánoční stromeček. Takové vzpomínky jsou prostě k nezaplacení!
Slavnostní oblečení. Terezce jsem koupila na Štědrý den krásný obleček. Červenou tylovou sukýnku s bodýčkem „My 1st Christmas“. Měla i svůj vánoční bryndáček, který ji schovám do kufříku vzpomínek.
Ozdoby na stromeček se jménem. Můžete si je vyrobit i sami. Já jsem je objednávala u holek z Made design - madeshop. Až Terezka povyroste, bude si moct pověsit svoji vlastní ozdobičku a třeba i ty naše.
Vánoční fotokniha. Na první Vánoce jsem se rozhodla udělat krásnou vzpomínku v podobě fotoknihy. Možná do ní připíšu i pár poznámek o tom, co jsme dělali a jaký dáreček měl největší úspěch.
Napsala jsem pro Terezku dopis, který si bude moct přečíst, až bude starší. Dozví se v něm, jak jsme si společné Vánoce užili a jaké dárečky dostala. Za chvíli mě čeká napsat dopis k jejímu prvnímu roku. Je neskutečné, jak to uteklo.
 

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  3. Krááásné fotky!!! Přeji vám, ať takových společných Vánoc zažijete ještě nespočet :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!