DIY

DIY: Šijeme pro miminko

neděle, února 11, 2018

P2090167u
Pro všechny kreativní duše!
Máte chuť tvořit? Pokud ano, tak mám pro Vás nový DIY článek. S maminkou jsme se rozhodly, že si trošku zpříjemníme čas a ušijeme pro miminko set do postýlky. Set obsahuje například hnízdečko, polštářkový mantinel, zavinovačku, deky a povlečení do postýlky. Tento článek neobsahuje podrobný foto-návod na ušití jednotlivých kousků, ale dozvíte se, jaké kousky jsme ušily a jaký materiál jsme k tomu potřebovaly. 

Dětské povlečení
K ušití dětského povlečení budete potřebovat bavlněnou látku na Váš rozměr peřinek, zip v metráži, dva jezdce a základní šicí potřeby. 
Rozměry peřinek:
Polštář: 40 x 60 cm, Peřinka: 100 x 135 cm
P2090164uP2090177u
Bavlněná látka Chevron / Balvněná látka růžový obláček - Stoklasa 
P2090161uP2090170u
Hnízdečko
Hnízdečko bývá nejčastěji využíváno do postýlky, kde je pro něj ze začátku příliš místa. Hnízdečko se obvykle šije ze dvou látek. Já jsem kupovala metr látky od obou vzorů a ze zbytku jsme ušily nějaké ty doplňky. K ušití hnízdečka je určitě dobré si udělat střih. Moje mamka si ho většinou kreslí na větší papír nebo i noviny. Poté si ho vystřihne a přenese střih na látku. Na část, kde bude miminko ležet, budete potřebovat vatelín. Je lepší dát více vrstev, aby bylo pěkně měkké. Hnízdečko i polštářky do postýlky jsou vycpané výplní z dutého vlákna, kterou seženete zde. Ke stažení hnízdečka byla použita stuha a brzdičky.
P1120388u
Zavinovačka – u zavinovačky určitě záleží, jak ji chcete mít velkou. Většinou se šije na rozměr 75x75 cm (případně 80 x 80 cm). Na její ušití budete potřebovat tedy čtverec bavlněné látky o rozměru 80 x 80 cm na vrchní díl (pokud chcete šít zavinovačku na rozměr 75 x 75 cm, budete potřebovat něco na zapošití, proto rozměr 80 x 80 cm) a stejný rozměr čtverce 80x80 cm pro vnitřní díl (my jsme zvolily růžovou minky). Mezi vrchní a spodní díl se umisťuje vatelín, kterého budete potřebovat cca 85 x 85 cm a suchý zip v délce 10 - 15 cm, který poslouží k upevnění zavinovačky. Vatelín, který Vám bude přebývat, pak po sešití odstřihnete.   
Většina látek má klasickou šíři 150 cm a tato šíře Vám vyjde na 2 zavinovačky. Je lepší koupit cca 120 cm látky, kdyby se látka při praní srazila + ze zbývající části můžete ušít tkanice na stáhnutí zavinovačky (nebo můžete použít silnější stuhu jako mašli). Látku předem vyperte a vyžehlete. Pak si jednotlivé díly naměříte, nastřihnete, sešpendlíte a poté obšijete.

Dále jsme ušily dvě deky o rozměru 70 x 100 cm a polštářky do postýlky.
P1120396u
P1120383uP1120376u

Já moc děkuji mamince, která je za šicím strojem hvězda a ušila mi tyto krásné kousky do postýlky.
Jak se Vám výtvor líbí?
Pokud by Vás zajímal konkrétnější rozměr nebo nějaká rada, určitě mi dejte vědět!

Krásný zbytek neděle!

Pro vytvoření tohoto DIY projektu jsem obdržela vybraný materiál z e-shopu Stoklasa. Děkuji!

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Děti sice zatím v dohledné době neplánuju, ale tyhle věci vypadají naprosto nádherně a je to moje velké přání, abych se naučila takhle šít a mohla vytvářet tyhle úžasné dětské věcičky (třeba na mateřský budu mít čas:D).. jo a taky je vidět, že není potřeba si kupovat předražené "severské" hračky a oblečky a stačí si vlastně něco vytvořit doma! <3

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!