travel

Jak si zjednodušit cestování

neděle, července 09, 2017

P5270002u
Neoznačila bych se za otrkanou cestovatelku s velkým „O“, ale sbalit si kufr, naplánovat si cestu a vydat se klidně až na druhý konec planety pro mě zatím nebyl problém. Cestování může pro někoho znamenat stres, už při balení kufru. A to jsme na začátku!

Dnes mám pro Vás tip, jak můžete být na svých cestách připraveni na cokoliv! Stačí pouze chytrý mobil a v něm nainstalované aplikace, které Vám vše zjednoduší. Já si aplikace před cestou vždy aktualizuju a zároveň sleduju, zda se mi na můj list nebude hodit nějaká další. Časem můžete zjistit, že bez některé aplikace se už prostě neobejdete a opravdu si dáte záležet na tom, abyste ji měli při ruce. No přiznejme si… Kdo z Vás naposledy držel v ruce papírovou mapu?

Asi začnu letenkami. Než se vydáte kamkoliv do světa, budete určitě potřebovat letenku.
Skyscanner
Super aplikace pro pořízení letenek. Vyhledávač Vám usnadní najít nejvýhodnější letenku do vybrané destinace.
Download: iOS | Android
Kiwi.com
Další super apka, která Vám usnadní pořízení letenek. Umí i kombinovat lety velkých aerolinek s nízkonákladovými společnostmi. 
Download: iOS | Android

Ať už si rezervujete ubytování před cestou či nikoliv, je určitě dobré mít nainstalovanou nějakou aplikaci na vyhledávání, kterých je celá řada.
Booking.com je taková klasika. Od hostelu, až po luxusní hotel. Záleží pouze na Vašich preferencích. Stačí pár provedených rezervací a stane se z Vás preferovaná uživatelka. Často tak získáte nějakou tu slevičku.
Download: iOS | Android
AirBnb
Fenomén dnešní doby? Neřekla bych. Nedávno mi říkala kolegyňka, že už její rodiče tuto službu využívaly a nabízely „postel“ aktivním cestovatelům. Výběr na AirBnb je velice pestrý a ubytování seženete po celém světě. Od sdíleného pokoje, soukromého pokoje, až po pronájem třeba celého domu nebo bytu. Dle toho se odvíjí ceny, s tím je nutné samo sebou počítat. Já osobně mám s AirBnb velice dobré zkušenosti a často ho využívám. Nejlepší zážitek mám z Chicaga, kde nám hostitelka poskytla opravdu neskutečně krásný domov! To je na tom to nejlepší! Hostitelé Vám nabídnou jejich domov a Vy se budete na chvíli cítit jako místní! Nebojte se a vyzkoušejte!
Download: iOS | Android

Rome2rio
Aplikace, která Vám umožní najít nejednoduší cestu do Vašeho cíle. Stačí zadat počáteční a cílový bod a apka Ti usnadní naplánovat celý tvůj výlet. Můžete zadat jakékoliv město nebo adresu. 
Download: iOS | Android
Google Maps
Najdete v nich skoro vše, na co si vzpomenete. Pokud nemáte on-line připojení na cestách, určitě si před odletem stáhněte vybranou oblast do aplikace. Potom si budete moc užívat offline režim a máte vystaráno! Můžete pak hledat od zajímavých míst, až po trasy místní MHD.  
Download: iOS | Android
MAPS.ME
Další super aplikace, která Vám usnadní se zorientovat a neztratit se! Opět si stačí stáhnout vybranou oblast do offline režimu. Jen si vypněte automatické stahování, ať se Vám mobil nezahlcuje každou oblastí, kterou navštívíte.
Download: iOS | Android
Metro maps
Pokud se chystáte navštívit jakékoliv město, stáhněte si určitě apku, která Vám usnadní se zorientovat v metru daného města. Doporučuji zejména pro NYC, kde je metro opravdu obrovské a občas i pro místní se stává bludištěm. Víkendové odstávky jsou často nevyzpytatelné.
Download: iOS | Android

Trip Advisor
Aplikace, která Vám dokáže pomoct s výběrem nejen, co se týče různých atrakcí, památek, ale třeba i hotelů a restaurací. Cestovatelé zde hodnotí a sdílí své zkušenosti. Často si můžete prohlédnout i fotky. Také narazíte na nabídku dalších aktivit ve vaší destinaci.
Download: iOS | Android
Google překladač & Anglicko-český slovník
Máte strach z toho, že se nedomluvíte? Tak nezoufejte, protože Google překladač Vás zachrání. Je schopen přeložit jakékoliv opsané slovo, ale i nápis z fotky, kterou vyfotíte třeba mobilem. Překlad samozřejmě do angličtiny. Ještě používám aplikaci Anglicko-český offline slovník, který je také parádní na cesty.
Download: iOS | Android
Easy Currency
Skvělá apka na přepočet měny. Stačí si aktualizovat kurz a hned se dozvíte, kolik Vás bude daná věc v přepočtu stát na české koruny. Tato apka Vám může být užitečná i v běžném životě, protože Vám kdykoliv umožní převést jakoukoliv měnu.
Download: iOS | Android
Wifi Finder & Wifi map
Skvělý pomocník pro vyhledání nejbližší wi-fi. 
Download: iOS | Android
Download: iOS | Android

Já osobně na svých cestách používám nejčastěji textovou komunikaci. WhatsApp mi umožňuje spojit se s přáteli, a navíc s touto aplikací si i zavoláte. Pokud Vám to prostor umožní a Vy budete mít čas se připojit na wifi, tak ušetříte nejen data, ale i poplatky za mezinárodní smsky.
Skype
WhatsApp
Instagram

Doufám, že tyto aplikace budou stejně tak užitečné i Vám. Jaké jsou Vaše oblíbené aplikace? 
Jsou tu nějaké, po kterých bych se měla určitě podívat? Určitě se podělte! ♥

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Toho pomocníka na hledání wifi občas používám a fakt se hodí :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. tak toto je najlepší článok na svete!
    ďakujem zaň! hneď idem pozerať applikácie, ktoré som ešte nemala možnosť vyskúšať! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  3. Balenni kufru je pro me to nejlehci. Ale lletennka a ubytovani? Dycky se bojiim ze udelam neco spatne a neodletim a nebo odlletim a zjistim ze nemam kde spat :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Veľmi rada si prečítam každý tvoj nový príspevok, čím ďalej tým zaujímavejšie články.:)

    Môj BLOG-Sydney Sleek diary♥

    OdpovědětVymazat
  5. Balení kufru je nejhorší cestou zpátky :D ty Apple se určitě hodí, někdy využiji :)

    OdpovědětVymazat
  6. Co jsem objevila tvůj blog, tak na něj chodím pomalu ob den :) :) Moc krásně zpracovaný :)

    OdpovědětVymazat
  7. SKvelé tipy! Myslím, že zjednodušenie cestovania je pre každého super, pretože niekedy tie dlhé hodiny sedia v aute, autobuse alebo lietadle nie sú vždy príjemné :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tohle se docela hodí, některé stránky sice znám, ale o jiných jsem třeba ani neslyšela...

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Super článek, hodně aplikací používám. Co se ale týká letenek Skycanner, není úplně nejlepší. Booking určitě jeden z nejlepších. S Airbnb mám taky dobré zkušenosti, jinak děkuji za další tipy, takový Rome2rio určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  10. Toto sú veľmi užitočné rady, kebyže neštudujem to čo študujem a mám viac času a peňazí určite by som cestovala! :) aaale zvolila som si inú cestu tak snáď sa neskôr nájde čas aj na to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať si zvolila jakoukoliv cestu, tak ti přeji hodně štěstí :)

      Vymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!