Kuba

Nasedněte do stroje času a vyrazte na Kubu

neděle, ledna 08, 2017

DSC01756u
Dnešní doba nás neustále ohromuje novými možnostmi, lepšími příležitostmi, ale i technologií. Vzpomínám si na ohromné a futuristické budovy, které jsem obdivovala ať už v New Yorku, Hong Kongu nebo v Dubaji. Doslova mi vyrážely dech. Přiznejme si, komu z nás v dnešní době moderní technologie neovlivňují život? Často máme vše, na co si vzpomeneme. Nicméně stále existují země, v nichž se před lety zastavil čas. Jednou z těchto zemí je barevná a dech-beroucí Kuba. Režim Fidela Castra, který uzavřel zemi před širokým světem a vytvořil tak karibský ráj, který se brzy změní k nepoznání. Vystoupit na havanském letišti je jako drsný návrat do minulosti. Technologii na zavazadla je ještě v plenkách, tudíž si na své zavazadlo nějakou tu chvilku počkáte. 
DSC01819u
Jak vycestovat zpět do minulosti? Zde stačí pouze koupě letenky a během několika hodin letu přes Atlantik se ocitnete v minulosti. Nejviditelnějším symbolem této minulosti jsou jednoznačně americké bouráky, které se pohybují přímo v ulicích Havany. Často už se setkáte na ulicích i s novějšími auty a Kuba se nejspíš brzy začne měnit k nepoznání a to díky lepším vztahům se Spojenými státy. Těžko říct, za jak dlouho bude čekat Kubu větší lavina změn?
DSC01867u
Pokud chcete vidět a zažít něco jiného, měli byste začít plánovat svoji cestu co nejdříve. Slunečné počasí, krásná příroda a typická kultura, která láká k návštěvě. Místní lidé jsou milí, takže určitě se nevyplatí se válet jen na pláži v resortu, ale i cestovat. Neokusit místní mojito, rum nebo Piňa Coladu by byl hřích. Příznivci by neměli vynechat nejstarší továrnu Fábrica de Tobacos Partágas, kde dodnes pracuje zhruba 400 dělníků, od kterých si načerno můžete koupit doutník za pár kaček (oni Vám je budou přímo potají podstrkovat ,-). Kubánci si umí život užívat, tak proč také chvilku nevypnout a přizpůsobit se stylu jejich života. Typická věta: Maňama, no stress. Tohle uslyšíte na každém rohu. S ničím se nestresují, nikam nepospíchají. 
DSC01933u
Kuba je spjatá také se slavným spisovatelem Ernestem Hemingwayem. Měli byste zajít do jeho nejoblíbenějšího baru do La Bodequita del Medio a dát si Mojito. Trochu si zde připlatíte, ale stojí to za to. La Bodequita del Medio má pobočku i v Praze. Můžete pak porovnat ,-)
DSC02054u
Svoji cestu byste měli začít nejlépe v Havaně. Její kouzlo Vás přímo nadchne, obzvláště ve staré části Habana Vieja. Trinidad Vám umožní se vrátit parádní jízdou ještě o několik let dál. Vynechat byste neměli ani pohodový Viňales a určitě byste měli zajet na slavné Varadero, kde na Vás budou čekat bílé písečné pláže s kokosovými palmami.

Pokud se rozhodnete navštívit tento ostrov, rozhodně na to budete celý život vzpomínat! 
Je načase přemýšlet, kam letos naplánujete svoji cestu :)

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Páni, tak to tiše závidím :D Snad se tam taky někdy dostanu. Prvně by to chtělo sehnat nějakou rozumnou brigádu :/
    MY COZY CORNER

    OdpovědětVymazat
  2. Cuba looks so beautiful!! Would really love to go!!

    Andrea.

    Seize your Style

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!