Inspiration & Tips

Tip: Babičko vyprávěj
Skvělý dárek pro babičku!

úterý, března 01, 2016

P2205565u
Krásný večer Vám Všem!
Dnešní příspěvek bude asi trochu neobvyklý, ale já jsem se rozhodla, že se s Vámi podělím o tuto krásnou knížku, kterou jsme pořídili babičce k 80-tým narozeninám. Dlouho jsem přemýšlela co koupit a nakonec jsme se rozhodli, že koupíme právě ji. Znáte to, babičky už všechno mají, když něco koupíte, tak to ani nepoužívají, protože je to pro ně škoda. Knížka vedla na první čáře. 
Něco podobného jsem viděla u kamarádky, která má už děti a tenkrát si pořídila podobnou knížku, do které zachycovala všechny dětské okamžiky a vzpomínky, zejména v prvních rocích života.
P2205564u
Proč takhle knížka? Babička může zapisovat všechny své krásné vzpomínky a zaznamenat tak, celý svůj životní příběh. Vznikne Vám tak rodinná kronika, která se stane podkladem pro celou rodinu. Babičku v knížce provází jednotlivé kapitoly. Já osobně pláču nad tím, že nic takového nemám. Babička mi umřela před dvěma roky, před svatbou. Byla bych štěstím bez sebe, kdybych měla takovou vzpomínku. 
P2205566u
P2205567u
Jak už jsem zmínila, babičku bude doprovázet celkem 11 kapitol. Jednotlivé kapitoly obsahují předvyplněné otázky, na které bude babička odpovídat. Tyto otázky jsou na pravé straně s volnými linkami. Na levou část stránek si může babička vlepovat i fotografie. Zároveň jsou na ní zachyceny vzpomínkové obrázky, které by Vaši babičku měly motivovat si zavzpomínat. 
P2205576u
Babičky rády vyprávějí a pokud babička nebude moct psát sama, budete mít o to větší důvod, ji navštěvovat častěji. Uděláte si společně šálek čaje a společně se zaposloucháte do jejího příběhu, který budete zapisovat do knihy, místo ní. 
P2205569u
P2205571u
Kapitolu o vnoučatech jsem ji sama vylepšila. Na jednu levou stranu jsem vylepila fotografie z dětství a na druhou levou stránku jsem vylepila fotografie s "dospěláky" :)
P2205572u
P2205573u
P2205575u
P2205580u
P2205582u
P2205583u
Je třeba opomenout, že tato knížka vůbec neuzavírá její život! Ba naopak! Je tam spoustu dalších otázek na její budoucnost. Jaké má přání, co si chce ještě splnit, kam chce vycestovat atd. 

I dědečkové rádi vyprávějí. Nejen pro babičku, ale i pro dědu můžete pořídit tuto knížku.

P2205585u
U naší babičky měla knížka úspěch. Ukáplo pár slz a slyšeli jsme kladná slova, ve smyslu: "Jé, to mám nejmíň na půl roku co dělat" :) Babička tak bude mít náplň všedního dne, nebude sledovat jen televizi, ale donutí ji to i přemýšlet. Zároveň je to velmi hezké gesto, kterým dáváte najevo, že Vás babička zajímá. Pro babičku rovněž bude dárkem to, že k ní přijedete a budete vyplňovat knížku s ní.
P2205525u
Taky jsem si zahrála na cukrářku a manžel na dekorátora :)
P2205548u
Třeba se Vám bude knížka líbit a pořídíte ji i Vy, svojí babičce. A pokud se rozhodnete, nezapomeňte připsat věnování. Moje babička když žila, tak nic takového nebylo :(



**EN**
Dear my readers,
it´s almost two weeks we celebrated our grandmother´s birthday. We bought this lovely book.
Why this book? Your grandmother can share and write all of her beautiful memories into the book. The whole life story will be create. It will be like a family chronicle and it becomes as treasure for whole family. My grandmother died two years ago before my wedding and I am so sad I don´t have similar book. 
  

You Might Also Like

15 komentářů

  1. Přesně tuhle knížku jsem babičce taky koupila a už se hrozně těším, až si ji budu s ní pročítat :). Moje babička je taková hodně tvůrčí, ráda čte, vzpomíná. Myslím že to spolu se zarámovanými fotkami a poukazem na společné focení byl asi ten nejlepší dárek, co jsme kdy pro ni vymysleli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skvělé, že je babička tak akční :) To je jedině dobře. Obecně, nejlepšími dárky jsou fotografie dětí, vnočat atd. Z toho mají vždy největší radost. Předloni jsme ji dali k Vánocům fotoknihu ze svatby a říkala, že to byl nejhezčí dárek .)

      Vymazat
  2. Jeej skvelý nápad :)

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. super nápad , skvelé vecičky ♥

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Lovely post dear! Have a great day! xx

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je skvělá knížka! Moje babička by ji asi moc neocenila, ale já doufám, že mi ji jednou moje vnoučata dají :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Mile mě překvapilo tolik pozitivních názorů! Jsem ráda, že se Vám knížka líbí :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je krásne. Škoda, že ja už ani jednu babičku nemám. Veľmi pekný tip na darček. :) ❤
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat
  8. Tuto knihu jsme dávaly babičce i dědovi na Vánoce, babička má napsáno a děda ani ťuk :D
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to je dokonalý. Asi to koupím všem! ♥ snad ji někde seženu :)
    http://blognazabiti.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ji seženeš. Já ji kupovala v: Knihy Dobrovský :) Mojí mamce se to tolik líbilo, že mi řekla, že to chce jednou taky :D

      Vymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!