lifestyle

Zdravý životní styl | 3. část: Začátky mého běhání

úterý, září 08, 2015

P9041012u P9040910u
Krásný den Vám Všem!
Dneska jsem se rozhodla, že se s Vámi podělím o své běžecké začátky. Vzhledem k tomu, že jsem chtěla zlepšit svoji fyzičku, začala jsem běhat. Je to asi ta nejlepší a nejlevnější cesta, jak být fit. Hodiny tělocviku, které jsem tak nenáviděla jsou pryč a já si mohu svobodně sportovat podle svého. Pocit udělat něco dalšího pro své zdraví, mě zvedl z gauče a já se odhodlala i k běhání.
Běh si dopřávám nejradši o víkendu, u nás v okolí. Běžím podél cesty, kolem dvou vesnic a zpět domů. Je to zhruba 10 km. Když mám náladu, tak mi prostě nic nebrání v tom, popadnout tenisky a přehrávač s oblíbenou hudbou.
Jako začátečník jsem začínala s několikaminutovou rychlou chůzí, kterou jsem vystřídala pomalým během. Postupně jsem začala rychlou chůzi zkracovat a běh prodlužovat. Stále však střídám běh a chůzi. Důležité je, že běhám. Jak se říká, pomalu, ale jistě. Běhám nejen proto, abych si vylepšila postavu, ale i zlepšila náladu. Běhání mi přináší určitý pocit svobody. Jen já, moje boty, vítr ve vlasech a krásná příroda kolem mě. V rámci této volné chvilky, mohu vypustit všechny své myšlenky a jednoduše vypnout.
Běh je určitě dobrý partner pro spalování kalorií. Neznamená to však, že se můžu přecpat a pak se divit, že mi žádné kilíčko neubylo. Důležité jsou i stravovací návyky. Při běhání se tvoří i svalová hmota, a pokud chcete nabrat svaly, je dobré tělu dopřát i nějakou tu bílkovinu. Já se snažím dodržovat rozvrženou stravu celý den. Jím pravidelně po třech  hodinách. Před běháním minimálně hodinu nic nejím, abych se necítila přecpaná.
Na čas se mě radši neptejte, protože ten pro mě v tuhle chvíli není důležitý. Ta nejdůležitější část je vydržet. Člověk se nesmí hned na poprvé odrovnat, jinak se nebude těšit na příště. Sama zatím nemám žádný tréningový plán a přehnané cíle. Vše jde pomalu, ale už cítím určité zlepšení. 


P9040933u P9040964u P9040972u P9040942u P9041003u P9041040u

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Tohle vypadá na moc pěknou trasu. Já 10km ještě nikdy neuběhla, ani kombinovaně, takže smekám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Péťo ,-) Chce to čas. Já těch 10 km uběhnu jenom kombinovaně. Chvíli běh, chvíli chůze. V kuse bych to nedala ani náhodou.

      Vymazat
  2. Máš moc hezké běžecké fotky:) Já běhám pravidelně už skoro 7 let a za tu dobu se mi ještě nepodařilo nikoho dokopat k tomu, aby mě u toho vyfotil :D

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!