Inspiration & Tips

5 maličkostí, které můžete udělat pro své zdraví

neděle, ledna 22, 2023

Co budete v letošním roce dělat pro své zdraví Vy? Já jsem se rozhodla vrátit k aktivnějšímu životu, chci zase začít více cvičit a zlepšit jídelníček, který na mateřské celkem zanedbávám a většinou sním to, co je po ruce. Také chci zlepšit svůj pitný režim, který už je nějaký ten pátek na bodu mrazu. V dnešní době je spousta lákadel, které nás od zdravého životního stylu odrazují. Ať už jsou to fastfoody, sedavý režim nebo i stres. Vždy však máme možnost s tím něco udělat.

Shrnula jsem pro Vás pět maličkostí, které pro své zdraví můžete udělat i Vy.

1. Jezte v klidu a soustředěně
Nový den, začíná dobrou snídaní. Zkuste si ji vychutnat a připravit si ji tak, jak ji máte rádi. Máte radši sladkou nebo slanou verzi? Já nejraději snídám ovesnou kaši a ochucuji si ji proteinovými pomazánkami nebo si připravuji chia pudink. Zkuste mrknout od kategorie zdravá výživa, najdete tam spoustu zdravých dobrot! Snídani se snažím vychutnat. Protože když do sebe jakékoliv jídlo naházíte během 5 minut, mozek nestačí zaregistrovat pocit sytosti a ve finále toho spořádáte mnohem víc, než skutečně potřebujete.

2. Naložte si porci zeleniny
Zelenina obsahuje zdraví prospěšné vitamíny, minerální látky, antioxidanty a také vlákninu. Obecně je doporučeno sníst 400 g zeleniny denně. Zdá se Vám to hodně? Zkuste si ji ke každému jídlu přidat a uvidíte, že Vám bude mizet před očima. Kompenzovat to můžete ještě vitamíny.

3. Najděte si čas pro sebe
Toto jako máma dvou dětí vnímám jako velice důležité. Odpočinek a relaxace jsou pro zdraví nezbytné. Je úplně jedno, zda chvíli pro sebe strávíte cvičením, procházkou, uvaříte si skvělou kávu nebo se sejdete s kámoškou. Důležité je prostě vypnout a věnovat se něčemu, co Vám dělá radost.

4. Buďte aktivní
Pravidelný pohyb Vám přinese spoustu benefitů. Díky němu budete mít pevnější zdraví, lepší fyzičku, lepší náladu, produktivitu, zvedne vám sebevědomí  a umožní Vám udělat si chvíli jen pro sebe.

Pokud nemáte čas na cvičení, tak zkuste za den ujít alespoň 10 tisíc kroků. Každý pohyb se počítá, třeba i domácí úklid. A pokud máte pohyb rádi mrkněte na Notino, kde v sekci fitness vybavení si můžete pořídit pomůcky se s kterými si ho ještě více užijete.

5. Dopřejte si kvalitní spánek
Spánek je důležitou součástí zdravého životního stylu. Pokud ho nemáte dostatek, projeví se to i na vašem zdraví. Zkuste si vytvořit večerní rutinu, která vám zajistí ničím nerušený spánek.

Co říct na závěr? Je těžké se řídit pravidly životního stylu, ale věřím, že každý si je uzpůsobí tak, jak mu bude vyhovovat. I malé krůčky se počítají a proto je třeba začít postupně. Každá změna je lepší, než žádná.

You Might Also Like

0 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!