lifestyle

Moje proměna. Zasloužíš si taky mutumurespekt?

čtvrtek, března 19, 2020


Ahoj, zdravím Vás.

Dnes mám pro Vás příběh. Podíváme se na jeden z mých největších životních úspěchů. Už jsou to čtyři roky, co jsem vyhrála boj nad svoji váhou a zhubla 25 kg. Ano, pro mě stále neuvěřitelné, protože jsem si myslela, že tu tloušťku mám prostě v genech. Až jednoho dne, jsem si řekla dost. Největší motivací byla moje kamarádka, která jednou přišla na naše kafíčko a měla snad o 20 kg méně. Já jsem z 85 kg zhubla na 60 kg a váhu si stále v rozmezí +-2 kg držím. Hubnutí. Říkala jsem si, jaký to bude mazec, že to musí být mazec, zhubnout tolik kg. Chce to pevnou vůli a motivaci.

Když nad tím dodnes přemýšlím, tak je to asi jako kdybych na sobě nosila 25 balíčků mouky. Často se mě lidé ptali, jak jsem toho docílila. Zdravé jídlo, cvičení 2x denně s Jillian, TRX a občasné procházky. Na závěr snad jen podotknout, že to bylo bez diet a doplňků stravy, které já neuznávám. Chce to pouze změnit přístup k životu. U mě to byl zdravý životní styl, který je u lidí oblíbený posledních pár let. A je to jedině správně. Věřte nebo ne, ale ono i zdravé jídlo je velmi chutné. Dřív jsem milovala bílé pečivo, hlavně rohlíky, které jsem byla schopná sníst klidně tři na posezení. Bohužel se to ale vždy odrazilo na mém břiše. S přechodem na zdravý životní styl jsem se snažila bílé pečivo úplně vynechat. Po těch 4 letech můžu říct, že mi to ani nevadí, že jsem si zvykla. Teď si jednou za čas dám ke snídani rohlík s máslem a marmeládou, ale to jen opravdu zřídka. Když mám na pečivo chuť, koupím si celozrnný nebo slunečnicový chléb. Na oběd se snažím vařit lehká, zdravá jídla. Zapojuji hodně zeleninu. Občas o víkendu se vrhnu na nějaký tradiční český recept, jako je třeba svíčková, abych potěšila manžela. U něj je však velké plus, že také miluje zeleninu a oba si s chutí dáme k večeři zeleninový salát. Zároveň mě těší, že i v tomto směru jdeme dobrým příkladem naší holčičce.

Co se týká jídla samotného, určitě doporučuji si trošku nastudovat pojem bílkoviny a sacharidy. Pokud chcete zhubnout a nabrat svalovou hmotu, určitě je dobré do jídelníčku zařadit bílkoviny a hodně zeleniny. Sacharidy byste měli přijímat spíše do odpoledních hodin a večer se zaměřit spíš na zeleninu a nějakou tu bílkovinu (omeleta z vajec, mozzarella aj.)

Zkoušela jsem držet i sacharidové vlny, ale akorát jsem z toho koloběhu byla hrozně unavená. Zjistila jsem, že to není vůbec pro mě.

Také se mě někdo ptal na pečení. Ano, peču ráda. Miluji pečení, hlavně pečení dortů. Člověk ale nikdy nesmí myslet negativně, že si ten dortík jednou za čas nemůže dát. Určitě může, jen je třeba se za ten den více hýbat nebo si zacvičit.

Proč o tom píšu? V březnu jsem se stala součástí projektu Respekt od Mutumutu a je mi ctí, Vám tento projekt představit.  Žít zdravě, hýbat se, nekouřit – pro někoho samozřejmost, pro jiného těžká zkouška. O co vlastně jde? Mutumutu je životní pojištění, které odměňuje lidi, kteří pečují o své zdraví. Vrací až 30% ze životní pojistky. Mutumutu se snaží lidi rozhýbat.

* 20% z ceny pojištění Vám vrátí, pokud drandíte na kole, chodíte běhat nebo aspoň na dlouhé procházky
* 10% dostanete navíc každý rok, pokud nebudete kouřit a zaskočíte na kontrolu k doktorovi
* Peníze vrací přímo na účet. Žádné „bonusy“ nebo slevy až naprší a uschne.
* Každý čtvrtek z jejich aplikace přesně zjistíte, kolik jste zdravým životním stylem ušetřili.

Když se o sebe staráte, prospívá to Vašemu zdraví.  Každý má v životě své starosti a málo času na věci, které by opravdu dělat chtěl. Tím spíš si člověk zaslouží uznání, když se o sebe stará. Projekt mutumutu má čtyři ambasadory, kteří se snaží o zdravý životní styl. Doporučuji se podívat na blog mutumutu, kde o nich píší více. Někdo běhá, někdo jezdí na kole a někdo upřednostňuje dlouhé procházky.

Já svůj boj nad svými kily vyhrála. Co Vy? Zkusíte to taky? A navíc pokud se Vám podaří zhubnout a budete potřebovat obnovit svůj šatník, mrkněte na Modio.cz. Najdete tu super kousky v různých velikostech.



Myslíte si, že si zasloužím Mutumutu respekt? Staráte se také o své zdraví?

Tento článek vznikl ve spolupráci s Mutumutu. Děkuji!








You Might Also Like

2 komentářů

  1. Já psala něco podobného o tom jak jsem zhubla na svůj blog. Já jsem zhubla také z 85, za tři měsíce na střední, pouze s mírnou změnou a to na 75 :) váhu si držím většinou kolem 70 kg. Teď mám dokonce 68. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto je fakt užasné. Jasné, človek si potom zvykne, lebo ono to nie je len o tom, že schudnem a potom koniec. Je to proste už životný štýl, a ak chcem dobre vyzerat, tak musím pre to niečo urobit.

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!