Beauty

Testuji přírodní kosmetiku MOSSA

čtvrtek, září 19, 2019

Krásný čtvrtek moji milí čtenáři,
Dnes mám pro Vás zajímavý tip na přírodní kosmetiku, která stojí určitě za vyzkoušení a která mě samotnou zaujala a to nejen svoji filozofií, která mi je hodně sympatická. Využívá totiž dary přírody typické pro pobaltskou a skandinávskou oblast. Sympatická mi je i její cenová politika, kdy se částky za produkt pohybují v rozmezí nižšího průměru.
Značka MOSSA je přírodní lotyšská kosmetika, která ve svých produktech obsahuje vysoký podíl extraktů a olejů ze severského bobulového ovoce, jako jsou borůvky, moruška, šípky, ostružiny, maliny a mnohé další. Tyto rostlinné výtažky jsou plné vitaminů a antioxidantů, které ocení zralá pokožka i pleť v každém věku.

MOSSA získává své rostlinné extrakty ze severského ovoce, neboť právě tyto plody zrající v drsné přírodě jsou mimořádně bohaté na vitaminy a další účinné látky jako žádné jiné. Dodávají pokožce intenzivní výživu, pečují o ni a chrání ji. V každém krému najdete kousek blahodárných účinků severské přírody. Pečující produkty jsou tak doslova nabité vitaminy a také kyselinou hyaluronovou, zklidňujícími květinovými vodami a rostlinnými oleji. Certifikovaná pleťová péče MOSSA se skládá z několika produktových řad pro každý věk, od eliminace prvních příznaků stárnutí až po anti-age produkty.

Značka MOSSA nechává všechny své produkty certifikovat - Ecocert a mnohé z jejich produktů jsou vhodné pro vegany.
Já jsem si vybrala dva produkty a to konkrétně tónovací hydratační krém a micelární vodu. Jako bonus jsem otestovala konjakovou houbičku PuroBio.

Všechny tři produkty naleznete na e-shopu Biooo.cz Najdete tu vše, co souvisí se zdravým životním stylem. Bio a přírodní kosmetika pro každodenní krásu, ekologická drogerie pro čistou a útulnou domácnost, biopotraviny a potravinové doplňky pro zdraví, svíčky, čaje, vonné tyčinky, kosmetické doplňky, lůžkoviny z ovčí vlny, knihy, Bachovy esence, potřeby pro domácí mazlíčky.
U hydratačních krémů jsem si našla celkem oblibu. Musím říct, že značka MOSSA mě celkově překvapila. Tento hydratační krém má jemný, světle béžový odstín, který lehce sjednocuje vzhled pleti. Díky obsahu minerálních pigmentů je pouze mírně krycí a přizpůsobí se tak všem odstínům a podtónům pleti. Obsažené oleje a másla v krému pleť celkově vyživují, takže už nemusíte používat Váš běžný denní krém.

Je vhodný pro všechny typy pokožky a v jednom kroku pleť sjednotí a projasní. Bambucké máslo obsažené v krému dodává pleti živiny a pokožku celkově zjemňuje a uchovává v ní patřičnou hydrataci. Květová voda z vilínu působí hojivě, antibakteriálně a mírní případné zarudnutí pokožky.
Konzistence krému je lehká a snadno se aplikuje na tvář. Krém nedělá žádné mapy nebo nepřirozené odstíny. Snadno se vstřebává a eliminuje viditelnost nedokonalostí.

Já jsem tento krém testovala zhruba 3 týdny. Krém nanáším vždy ráno bez použití pleťového krému. Vzhledem k tomu, že moje pleť netrpí suchostí, tak to není potřeba, ale pokud Vaše pokožka trpí na suchost, můžete ho použít spolu s pleťovým krémem. Krém přikryje opravdu jen drobné nedostatky, jeho krytí je opravdu slabounké, ale na léto nebo jemně opálený obličej je super. Když ho porovnám s jinými tónovací krémy, které jsem kdy používala, tak tenhle se nebojím zařadit do TOP trojky a můžu ho s čistým svědomím doporučit. Celkový odraz na pleti jsem zaznamenala. Hebká a svěží pleť, co si přát víc? Velké plus dávám i za krásnou, lehkou vůni krému.
Micelární voda Mossa
Micelárních vod je na trhu celá řada, tak proč nevyzkoušet něco nového? Tato micelárka v jednom kroku odličuje, čistí a tonizuje pokožku obličeje i očního okolí. Kombinace růžové vody, výtažků ovoce a rostlinný micel rozpouští líčidla i nečistoty. Já micelárku používám hlavně večer, když si chci odlíčit pleť. Nanesu malé množství na vatový tamponek a krouživými pohyby odlíčím pokožku obličeje i oči. Je super, že jsem našla další micelárku, která mi nedráždí oči a navíc má skvělé složení. 


Purobio konjaková žínka na obličej
Myslím, že už většina z Vás slyšelo o konjakové houbě, kterou můžete používat stále dokola. Tato houba se stala hitem v čištění pleti. Je nenápadná a vyrábí se z japonské rostliny konjak. Pravidelným používáním můžete zmírnit nebo dokonce zlikvidovat akné, odstranit černé tečky a ucpané póry a také vyrovnáte pH pleti. Houba je 100 % přírodní, má antibakteriální a protiplísňové vlastnosti a ušetří Vaši peněženku. Spotřebujete méně odličovacích tampónů a budete o krok blíže k eko. Ušetří Vám taky peníze za případné peelingy, protože působí jako šetrný peeling.

Trošku jsem se toho bála. Zabalená houbička je tvrdá a má drsný povrch. Nicméně jakmile houbu namočíte, krásně změkne. Na houbu můžete nanést Váš oblíbený čistící gel a odlíčit tak make-up nebo s ní můžete masírovat již vyčištěnou pleť. Pokud nepoužijete žádný gel, je lepší pleť dočistit micelární vodou. Stačí pouze mokrou a vyždímanou houbičkou kroužit po obličeji. Zbavíte se líčidel,  ale i odumřelé pokožky zároveň. Pleť bude čistá, hladká a pružné.
Houbičku nezapomeňte vždy vymýt teplou vodu, vyždímat ji a nechat ji usušit. Jen ji nesušte na topení! Udává se, že pokud se o ni budete dobře starat, vydrží Vám klidně tři měsíce. Jako nevýhodu vidím to, že schne docela dlouho.

Tip! Konjak je asijská rostlina a je z 97% tvořena vodou. Starou houbičku nevyhazujte do koše, najde ještě své uplatnění na vaší zahradě či ve velkém květináči. Její moc zadržovat vodu se bude některým květinám hodit. 100 % přírodní houba se časem rozloží.  







You Might Also Like

0 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!