Baby

Kolébka Hojdavak. Kouzlo bezchybného spánku u dětí

pátek, května 24, 2019

Nespinká Vám Vaše děťátko přes den, trápí ho bolesti bříška a Vy už si nevíte rady? My jsme si tím vším také prošli. Naše Terezka se od narození hodně trápila bolestmi bříška. Nevěděli jsme co s tím. Abychom ji utišili, tak jsme ji nosili v náruči, střídali polohu na tygříka nebo jsem ji nosila v nosítku. Jenže z toho všeho Vás později začnou bolet záda a ruce. Zkoušela jsem hledat na internetu různé informace, co by nám mohlo pomoct, aby miminko nerušeně spinkalo a netrápilo se, až jsem narazila na Hojdavak. Recenze byly převážně pozitivní, resp. nic negativního jsem nenašla a proto jsme se rozhodli, že ty peníze do Hojdavaku investujeme. Když se podívám zpětně na těch 14 měsíců, tak musím říct, že to byla nejlepší investice, kterou jsme mohli v rámci pořizování výbavičky udělat. Ušetřilo nám to spoustu nervů a trápení. Určitě je lepší si Hojdavak koupit, až bude miminko na světě, abyste zjistili, zda se mu v Hojdavaku bude líbit, či nikoliv a mohli ho případně v rámci 14 denní lhůty vrátit.
P3181555u
Hojdavak Baby šedý je textilní kolébka, která slouží k dennímu uspávání a klidnému spánku miminek do 9 měsíců a je vhodná k použití již od narození. Houpat děťátko můžete i taháním za šňůrku a u toho si můžete třeba číst nebo vypít teplé kafe ,-) Součástí Hojdavaku Baby je molitanová matrace s vrstvou pohankových lusků, která má ortopedické a antialergenní vlastnosti a předchází pocení. Matraci díky vrstvě pohankových lusků nemůžete prát v pračce, proto ji doporučuji chránit potahem nebo ochrannou podložkou z Ikei. Maximální nosnost kolébky Baby je 15 kg. Můžete si ho zakoupit ve standardní verzi či verzi XL (pro větší miminka). Terezce je 15 měsíců, váží 9 kg a kolébka nám stále slouží a používáme ji. Ona si na ni možná i zvykla, takže přes den v postýlce spát nechce. Usne vždy v Hojdavaku nebo pak to jistí kočárek. Už jsme si pořídili i Hojdavak junior, které nahradí Hojdavak Baby. Na fotkách můžete vidět i věkový rozdíl měsíc vs. 15 měsíců.
A proč to tak dobře funguje? 
„Miminko je z bříška maminky zvyklé na rytmické houpání (nahoru - dolů), které zažívalo při chůzi a které mu navozuje pocit bezpečí. Proto má rádo pohupování v náruči, na míči nebo v kočárku. Díky pružině, která je součástí základního balíčku, využívá houpací vak Hojdavak Baby tohoto vertikálního pohybu k rychlému utišení a uspání. Kolébka se jednoduše rozhoupe aktivováním pružiny lankem k houpání. Stačí jedním prstem jemně tahat za lanko v pravidelném intervalu.
Houpací pytel (vak) působí jako uzavřený prostor, který brání smyslovému přetížení miminka. Miminko leží ve vaku na molitanové matraci s vrstvou pohankových lusků, která má termické a ortopedické vlastnosti. Matrace se jednoduše přizpůsobí jeho tělíčku a tvaru hlavičky.“

Hojdavak seženete na e-shopu Proprcky.cz. V nabídce mají Hojdavak Baby, Junior i Maxi houpadlo určené pro dospělé.

K Hojdavaku si můžete zakoupit i balíček k jeho uchycení do stropu. Vzhledem k tomu, že momentálně bydlíme v podkrovním bytě, tak jsme toto uchycení nepořizovali, ale pořídili jsme si své vlastní a přichytili Hojdavak za trám pomocí závěsných popruhů, které sehnal manžel ( Popruhy s karabinou pro houpací síť WORKER Jungilaro). Hojdavak také může vybírat z několika barevných provedeních. Já volila šedou, protože mi přijde taková neutrální do interiéru. 

Hojdavak Junior je závěsné textilní houpadlo, které je určené dětem od 3 do cca 12 let.  Vyrábí se v České republice dle originálního návrhu společnosti Hojdavak. Je konstruován tak, aby si v něm dítě nejen odpočinulo, ale třeba i aktivně zaskotačilo. Podporuje fyzickou zdatnost a je vhodné jak do interiéru, tak do exteriéru.  Nosnost houpadla je 50 kg.
Hojdavak je vyroben ze 100% bavlny s certifikátem pro děti do 3 let. S ohledem na věk Vašeho dítěte, je doporučováno umístit Hojdavak na místo, kde trávíte nejvíce času.
Hojdavak Junior už nemá matračku, ale vyplní se fleecovou dekou, kterou můžete vidět i na fotkách, schválně jsem ji tam nechala, ale deka se jakovy zasune do té kapsy. My jsme to zatím zkoušeli, takže jsem tam nechala Terezku si hrát. 
Houpací pytel Hojdavak Junior nabízí nekonečnou zábavu pro děti a rozvijí jejich představivost a hravost. V Hojdavaku se můžou houpat, dovádět nebo si i odpočinout. Hojdavak Junior Vám může připomínat dětské křesílko, stačí ho zavěsit těsně nad zemí. Ze začátku bych Vám určitě doporučila ho využívat pod dohledem dospělé osoby. 
A víte, co je na tom všem taky super? Jednoduše ho sbalíte na cesty a jdete! Takže si ho můžete vzít kamkoliv sebou.
V nabídce je i Hojdavak Maxi, který slouží k houpání, sezení a ležení dospělých a dospívajících.  

Znáte Hojdavak? 





















You Might Also Like

1 komentářů

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!