Inspiration & Tips

Jak si užít pohádkové svátky a nepodlehnout předvánočnímu šílenství

pondělí, prosince 10, 2018

PB263786-01
Vánoce jsou za dveřmi. Do Štědrého dne zbývají pouhé dva týdny a my si můžeme užít ještě dvě adventní neděle. Stres a hektický shon bychom měli letos hodit za hlavu a užít si advent v klidu.

Já se na Vánoce vždy těším a určitě se najdou výjimky, pro které jsou Vánoce stresovou záležitostí. Řekla bych, že Vánoce jsou na pohodu nejvíc pro muže, protože většinou se o vše postará žena. Kromě běžných povinností si zapisujeme další úkoly, které musíme ještě zvládnout. Obstarat vánoční dárky, zvládnout hektické nákupy a mnohdy pohledy nepříjemných lidí a napéct cukroví.

Nenechte se pohltit tímto kolotočem a užijte si klidné svátky s rodinou. Hlavně s čistou hlavou. 

Tady je pár tipů, jak nepodlehnout vánočnímu šílenství
Zapalte si svíčky a provoňte si byt
Skořicová a vanilková vůně patří mezi mé oblíbené. Připomínají mi bezstarostné okamžiky, kdy jsem se jako malá těšila na Ježíška. Já si pořizuji tyto vůně už během podzimu a začátkem prosince je začínám postupně zapalovat a užívám si tu nostalgickou náladu a předvánoční čas.
GlitterPhoto_Nov192018_223609-01u-01
Online detox
Zkuste si odpočinout od sociálních sítí a odložte smarthphone, který negativně působí na Váš zrak. Využijte čas jinak a vezměte třeba rodinu na společnou procházku a nedechněte se čerstvého vzduchu.

Vyprdněte se na přehnaný úklid
Některé z nás to s úklidem vyložené přehání. Přiznejme si to. Pak jsme unavené a ztrhané z toho, co nám ještě chybí a jsme zbytečně ve stresu. Já jsem letos vypustila mytí střešních oken. Nesnáším to. Navíc stejně zaprší nebo nasněží a ty okna budou zase špinavá. Pokud nestihnete uklidit každý koutek domácnosti, tak si s tím nelamte vůbec hlavu. Protože kdo říká, že by to tak mělo být? Spokojenost by měla vyřazovat z vás a ne z perfektně na klizeného bytu.

Setkání s rodinou a přáteli
Po celý advent, ale i svátky byste si měli udělat čas a sejít se s rodinou. Dopřejete si společně chutný oběd, posedíte nad kávou a cukrovím nebo si zahrajete nějakou pěknou hru. Hlavně si povídejte. Pokud máte děti, tak babičky budou z návštěvy vnoučátek nadšené. Během adventu můžete vyrazit na některý z adventních trhů.

Nejkrásnější vánoční trhy v Evropě
Praha: Staroměstské náměstí
Stánky, které se nachází mezi historickými budovami Vás naladí na vánoční atmosféru raz dva. Můžete si tu koupit sladký  trdelník na mnoho způsobů. Já doporučuji vyzkoušet oštěpek s domácími povidly. Letos se na něj zas chystáme. Otevřeno od 1.12.2018 do 6.1.2019.
Dráždany: Trh Striezelmarkt
Nejstaršímu německému vánočnímu trhu dominuje krušnohorská stupňová pyramida, která díky 14.62 metrům drží světový rekord. Trh se pod ní poprvé konal už před 584 lety.
Otevřeno 28.11.2018 – 24.12.2018.
Vánoční trhy ve Vídni
Nápadité vánoční výrobky najdete na vánočním trhu ve Vídni.
PB303992-01
Udělejte dobrý skutek
Letos bylo několik projektů a možností, jak pomoci ostatním. Můžete splnit vánoční přání nějakému děťátku z dětského domova, darovat nepotřebné věci na charitu nebo navštívit staré lidi v domově pro seniory. Naše firma vždy pořádala dobrovolnickou akci, kdy se chodilo se seniory vánoční Prahou. Dárek nemusíte věnovat jen své rodině či přátelům.

Užijte si chvilku ticha a ujasněte si priority
Vánoce už bohužel dávno nepředstavují nejklidnější čas v roce. Pokuste se najít chvilku, kterou strávíte v klidu. Stačí se na chvilku položit na záda a zavřít oči. Můžete se za myslet nad tím, co je pro Vás v životě opravdu důležité. Když si to všechno spojíte, adventem proplujete v klidu. Čím jsem starší, tím je můj vánoční seznam přání kratší, protože si víc přeju věci, které si za peníze bohužel nekoupím. Pokud si sami uvědomíte, na čem vám opravdu záleží, snadněji se vzdáte nadbytečných činnosti, které Vám zbytečně berou energii. A pamatujte na to, že hodnota dárků nezávisí na jeho ceně, ale na poselství, které má předat.

Balení dárků a výzdoba
Balení dárků zvládnete sami. Každého potěší vlastnoručně zabalený dárek. A co teprve dárek vlastní výroby! Během kreativního tvoření si u toho i odpočinete. Můžete si vyrobit i vlastní vánoční dekorace nebo vánoční věnec.
Stoklasa
Sváteční móda
Blíží se rodinná setkání, vánoční večírky jsou v plném proudu a tyto dny si zaslouží víc pozornosti. Pravidla stylingu bývají pro adventní a vánoční čas jednoduché. Na vánoční večírek využijete spíše elegantní kousek a k vánočnímu stromečku můžete vykročit v oblíbeném pleteném svetru s vánočním motivem. Na Silvestr se Vám bude hodit nějaký blyštivý kousek. Děti můžete vyšperkovat nějakým pěkným vánočním oblečkem. Já jich mám pro Terezku hned několik :)

Přeji Vám, abyste propluli adventem v pohodové náladě ♥

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Krásne fotky♥ Ja sa poctivo snažím každý rok tomu ošiaľu vyhýbať, pretože sviatky sú o inom..na vianočné trhy sa chystáme tiež do Viedni, máš nejaký tip čo okrem trhov by sme tam mali vidieť ? :)

    Accessoriesforbeauty

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!