Beauty

Boj s padáním vlasů po porodu

středa, října 31, 2018

Notino
Celé těhotenství bylo krásné. Měla jsem bohaté lokny a kvalita vlasů se mi během těhotenství také zlepšila. Byla jsem rozkvetlá jako kopretinka a celá tak nějak zářila. Co se to s mými vlasy stalo po porodu? Nepřišlo to hned a já naivka jsem si myslela, že se mi to vyhne, ale bohužel vypadávání u mě začalo po dvou měsících. Údajně je to normální, jakýsi hormonální jev a není důvod k panice, nicméně mě to vyděsilo pořádně.

Co jsem pro své vlasy začala dělat já?
V první řadě jsem se jim snažila dát péči navíc a pročetla si nějaké tipy na internetu a vsadila na kvalitní vlasovou kosmetiku. Dále jsem se snažila omezit fyzické namáhání vlasů. Dala jsem stopku kulmování a foukání. Také jsem si odpustila každodenní mytí, které vlasům obecně nesvědčí.

Poporodnímu vypadávání vlasů nezabrání žádná z nás. Je to hormonální změna, se kterou moc nezmůžeme, ale určitě budeme mít lepší pocit, když ke svým vláskům budeme ohleduplnější a budeme je hýčkat.  Správná a pravidelná péče dokáže udělat s vlasy zázraky. Dnes bych Vám chtěla představit šampon, který pomohl mně, a dala bych za něj ruku do ohně. Tuto recenzi píšu po 3 měsících používání, a čím dříve po porodu začnete tento problém s vypadáváním řešit, tím získáte vyšší šanci, že se Vám vlasy vrátí do takové kvality, jakou jste měli předtím.

Teď už k tomu šamponu. Nejdřív jsem nevěděla, jaký si mám objednat. Studovala jsem dostupné produkty na trhu. Měla jsem asi 5 favoritů, nakonec si objednala tři a jako první sáhla po šamponu od značky Vichy, na který jsem vsázela nejvíc, ale stále jsem tomu nevěřila. Po třech měsících můžu napsat, že mi vážně pomohl. Dříve jsem recenzi psát nechtěla, protože psát pouze o tom, že šampon pěkně voní je o ničem. Všechny tři šampony jsou dostupné na e-shopu Notino.

* Vichy Dercos Energising posilující šampon proti padání vlasů
* Kérastase Specifique Bain Prévention šampon proti řídnutí a padání vlasů
* Ducray Anaphase +posilující a revitalizující šampon proti padání vlasů 
Notino
Co slibuje výrobce:
Vichy Dercos posilující šampon s Aminexilem® a vitaminy PP, B5 a B6. Šampon, který má zabránit vypadávání vlasů a stimulovat jejich růst. Působí proti tuhnutí kolagenového pouzdra, uchovává vláčnost a elasticitu tkání, které obklopují vlasový kořínek.

Obsahuje aktivní látku Aminexil, což je molekula, která zvyšuje množství vlasů v růstové fázi, působí proti ztuhnutí kolagenového pouzdra a tím omezuje vypadávání vlasů; Vitaminy PP, B5, B6 zabraňující vypadávání vlasů; Termální voda z Vichy - voda z pramene Lucas je obohacena o 17 minerálních a 13 stopových prvků a tím se stává nejvíce mineralizovanou vodou ve Francii.
Šampon má fluidní texturu, je hypoalergenní a bez parabenů.
Notino
Moje zkušenost po 3 měsících:
Šampon příjemně voní, nedráždí pokožku hlavy a vlasy celkově posílí. Po umytí jsou vlasy hebké a příjemné na dotyk. Šampon má klasickou konzistenci s perleťovou barvičkou.  
Používám ho pravidelně 2-3 krát týdně. Nanesu šampon do mokrých vlasů, napěním, promasíruji pokožku hlavy, nechám chvilku působit a poté důkladně opláchnu. Šampon celkem dost pění, takže jeho spotřeba je opravdu malá a vydrží Vám dlouho. Za jeho průměrnou cenu 300 Kč na trhu je to víc než přijatelné. Po 3 měsících mám v lahvičce o obsahu 200 ml ještě zhruba polovinu obsahu.
Řekla bych, že první výsledky poznáte už po prvním měsíci. Po těch třech měsících, kdy mám v lahvičce ještě zhruba půlku šamponu, můžu říct, že se mi vypadávání zlepšilo o 90 %, což je opravdu neuvěřitelné.

K tomuto šamponu je dostupná i intenzivní vlasová kúra s vysokým obsahem účinných látek Vichy Dercos Aminexil Clinical 5. Samotné sérum se vmasíruje do pokožky hlavy a nechá se působit. Kůru lze aplikovat jako intenzivní, kdy se aplikuje 1 ampule denně nebo jako udržovací, kdy se aplikují 3 ampule týdně po dobu 6 měsíců. Tuto kůru jsem si k šamponu nezakoupila, ale aspoň víte, že je k tomu dostupná. 
Notino   Notino

Tento šampon je v boji proti padání vlasů absolutní jednička. Dávám za něj ruku do ohně.
 Moje svědomí zůstane čisté, když Vám tento produkt doporučím.

Šampony, které jsem si pořídila a otestuji, až vyčerpám šampon Vichy:
Co slibuje: Šampon proti řídnutí a padání vlasů, který slibuje posílení vlasového vlákna a dodání objemu. Má podpořit mikrocirkulaci a produkci vlasových vláken a vylepšit a zesílit jejich texturu.
Co slibuje: Tento šampon je určen pro poškozené a řídnoucí vlasy ,má zamezit jejich vypadávání a stimulovat jejich růst.
Notino
Tento článek vznikl ve spolupráci s Notino.cz. Děkuji!

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Něco podobného jsem si potřebovala přečíst :) porod už mám téměř za pár, ale už teď se učešu a mám víc vlasů v hřebenu než na hlavě, to mi chceš říct, že to neskončí? :D sakra už teď na té hlavě pomalu nic nemám :( :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Já v těhotenství jsem měla super vlasy. Začalo to až tak mezi 2-3 měsícem, kdy jsem začala hledat, co mi pomůže. Ono se to srovná, neboj :)

      Vymazat
  2. Sice nejsem po porodu, ale s padáním vlasů mám také problém. Takže pro mě super tipy :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
  3. síce som ešte nerodila a mám k tomu ešte dooosť ďaleko, ale vypadávanie vlasov ma trápi :) super článok

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!