Beauty

Moje první zkušenost s platýnkovou maskou

čtvrtek, srpna 30, 2018

NotinoNotino
Plátýnkové masky jsou stále více a více oblíbenější a původem pochází z Korei. Já jsem také měla možnost otestovat dvě z nich a to konkrétně od značky Korika. V čem se ukrývá jejich tajemství? Nejen, že jsou bohaté na velké množství účinných látek, které se liší podle druhu vybrané masky, ale jsou také praktické na cesty.

Korika je korejská značka která spojuje nejvyspělejší asijské technologie s efektivními aktivními látkami a je tak specialistou v této oblasti kosmetické péče. Která žena by si občas nezpříjemnila den, neudělala si čas pro sebe a nezpestřila si rituál krásy právě pleťovou maskou, která je jakousi nadstavbou v péči o pleť.

Korika nabízí tři řady plátýnkových masek, které jsou zaměřeny na různé typy pleti. Masky jsou obohacené např. o aktivní uhlí, jíl, 24karátové zlato, šnečí extrakt, výtažky z hedvábí, levandule, liči, aloe ver nebo vodu z ledovce či bambucké máslo. Na Notino seženete tři dostupné kolece:

Kolekce StarBeauty je prémiová kolekce, kterou ocení především ženy, které chtějí vyzkoušet vzácné ingredience, revitalizovat a rozjasnit svou pleť. V této řadě najdete např. masku s obsahem 24karátového zlata.
Řada NaturBeauty zahrnuje různé druhy masek, jejichž hlavním benefitem jsou hlavně přírodní extrakty a voda z ledovce.
Masky z kolekce SciBeauty odráží současné trendy v asijské kosmetice a nabízí masky nejen na obličej, ale i na ruce, nohy a dokonce i rty a zajišťují tak kompletní péči. Je to asi nejluxusnější řada, kterou Korika nabízí.

Jaký na to mám názor já? Tenhle typ masky je pro mě úplnou novinkou. Je to obecně moje první zkušenost s testováním korejské kosmetiky. Testovala jsem dvě masky z řady NaturBeauty. Jednu jsem měla v balíčku, který mi zaslal Notino a druhou jsem od nich dostala v balíčku k narozeninám. Konkrétně vyživující platýnkovou masku a rozjasňující masku s výtažkem exotického ovoce. Jedná se o textilii, která je napuštěna účinnými látkami a vy ji jednoduše necháte na obličeji nějakou tu dobu působit. Neměli byste překračovat doporučený čas aplikace, který je udáván 15-20 minut. Během této doby pronikají do pleti důležité látky. Pokud by maska na pleti zaschla, začala by z pleti vysávat vlhkost, což nechceme. Na trhu seženete i mnohem dražší masky. Každý týden si ji určitě nepořídíte, ale jednou za čas, proč ne. Cenově je řada NaturBeauty nejdostupnější. Vzhledem k tomu, že plátýnkové masky nějaký ten peníz stojí, tak jejich účinek by měl být delší a neměl by být viditelný jen pár hodin po použití.
Notino
Korika NaturBeauty vyživující platýnková maska s výtažky z mandlí
Maska bohatá na vitamíny, nenasycené mastné kyseliny a minerály pomáhá uklidnit citlivou pleť a napomáhá udržovat pleť hydratovanou. Na obličeji působí příjemně a já jsem si po dlouhé době užila takovou tu chvilku pro sebe, kterou jsem si jako máma nedopřála už hodně dlouho. Masku jednoduše aplikujete na odlíčený a vyčištěný obličej. Vyjmete ji z obalu a přiložíte na tvář tak, aby Vám otvory správně seděly na oči a rty. Obal jednoduše natrhnete a vyndáte z něj masku, která je opravdu nasáklá sérem a opatrně ji rozbalíte. Na obličeji sedí skvěle, takže se s ní můžete pohybovat klidně po bytě. Maska je spíš průhledná, ale i tady se může stát, že se Vás partner lekne. Necháte působit 15-20 minut a pak lehce vmasírujete zbylé sérum. Po použití masky byla tvář na dotyk příjemná, skoro jako samet. Masky z řady NaturBeauty obsahují minerální vodu z ledovců a zřejmě proto jsou tak vodové a příjemně ochlazují obličej. Myslím, že konkrétně tato maska bude skvělá na zimu. Dodá pleti potřebnou hydrataci, která se bude určitě hodit v zimním období, kdy pleť bývá spíše vysušená nebo má sklony k vysušování. Místo v kosmetickém košíku si však najde po celý rok. Myslím, že většina z nás nemá čas si dopřávat tyto beauty rituály každý den, a proto určitě stojí za zkoušku vyzkoušet některou z těchto masek. Dodá pleti šťávu a potřebnou výživu na delší dobu.
NotinoNotinoNotino
Vlastnosti:
zajišťuje pleti hydratační rovnováhu
vyhlazuje drobné vrásky a nerovnosti
zklidňuje citlivou pleť a zjemňuje ji
rozjasňuje, osvěžuje a dodává pleti vitalitu
Složení:
výtažky z mandlí – vyživují, hydratují a rozjasňují
extrakt z kokosu – zjemňuje, zklidňuje a chrání
ledovcová voda z Islandu – posiluje, dodává vitalitu a svěžest

Maska s výtažky exotické ovoce příjemně osvěží obličej, má krásnou ovocnou vůni a velmi dobře hydratuje pleť. Aplikace je stejná jako u ostatních masek z řady NaturBeauty. Vyhlazení vrásek, které maska slibuje nemůžu posoudit. Myslím, že aby toto bylo prokazatelné, tak by se musel produkt používat častěji. Musím však uznat, že na první pohled byla pleť znatelně rozjasněna.
Notino
Vlastnosti:
hloubkově pleť vyživuje a hydratuje
posiluje a vypíná pleť, redukuje vrásky
chrání tvář před vnějšími škodlivými vlivy
dodává energii a zlepšuje vzhled obličeje
Složení:
výtažky z liči – vyživují, hydratují a rozjasňují
extrakt z vilínu virginského – má regenerační účinky
ledovcová voda z Islandu – posiluje, dodává vitalitu a svěžest

Máte zkušenost s platýnkovou maskou? Znáte značku Korika?
Jaká pleťová maska je uVás nejoblíbenější?


Článek vznikl ve spolupráci s e-shopem Notino. Děkuji!

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Pleťové masky mám hrozně ráda a je mi jedno jestli se jedná o plátýnkové nebo klasické :-) ale v jakých se vyžívám, tak to jsou slupovací :-D Značku Korika znám a teď si nemohu vybavit, zda jsem od ní nějaký produkt zkoušela, ale přijde mi, že ano :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Lovely post dear! Have a great weekend! xx

    OdpovědětVymazat
  3. Od této značky jsem nic neměla a popravdě mě tyto masky ani nezaujaly, četla jsem, že jsou hodně napuštěné a to měl i Garnier a od té doby si žádné plátýnkové masky nekupuji, protože mi to nevyhovuje :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, maska byla hodně nasáklá sérem, ale příjemně chladila obličej :)

      Vymazat
  4. Mně se moc líbí fotky. Hlavně to mimčo ! :D

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec značku nemám ani zkušenosti s plátynkovými maskami. Mám doma už pár měsíců od Garnieru a ještě ani tu jsem nezkoušela. Dávám přednost krémovým či sypkým maskám, které mám vyzkoušené a sázím na jistotu. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tie vyzerajú úžasne! Aj napriek tomu, že milujem akýkoľvek typ pleťovej masky, v mojom kozmetickom šuflíku prevládajú skôr tie čistiace, takže hydratačných by bolo treba nakúpiť :) Ďakujem za super tip!

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!