Beauty

Weleda: Péče o těhotné

středa, února 21, 2018

Těhotenství je jedno z nejkrásnějších a nejdůležitějších období každé ženy. Uvnitř bříška vzniká nový život a budoucí maminka den co den začíná cítit své miminko a navazovat s ním mateřské pouto. Během těhotenství jsou na pokožku kladeny zvýšené nároky, proto je třeba ji dopřát vhodnou péči.  Těhotenství sebou přináší i spoustu změn nejen po stránce tělesné, ale i emoční. 

Pro podpoření tělesné a duševní rovnováhy v období těhotenství a kojení vyvinula Weleda speciální řadu – Péče pro těhotné a kojící ženy

* produkty jsou vyvinuté ve spolupráci s porodními asistentkami, lékaři a farmaceuty
* přirozeně podporují zdraví matky a tím i dítěte
* díky cílenému výběru éterických olejů působí přípravky blahodárně na psychiku
* základem je jemný čistý mandlový olej
Všechny použité suroviny v lékopisné kvalitě jsou vyrobené z nejčistších dostupných přírodních surovin, přípravky jsou dermatologicky testovány.
P2040663u
Olej je určen především pro uvolnění kojení a podporu tvorby mateřského mléka. Jemnou masáží do pokožky prsu připravuje na kojení a uvolňuje napětí. Obsahuje éterické oleje z římského kmínu a fenyklu, které se tradičně používají při péči o kojící matky. Používá se od 38. týdne těhotenství, kdy se několikrát denně masíruje do pokožky prsu. Olej je určen k použití mezi kojením a po kojení. Před kojením se olej nepoužívá!

Olejíček jsem si přibalila sebou do tašky do porodnice, abychom začaly pracovat na pohodovém kojení. Ve 25. týdnu těhotenství mě postihl bolestivý zánět prsu, kdy se mi v prsu objevila i hodně bolestivá zatvrdlina. Olejíček jsem využila i při léčbě zánětu, jelikož mi pomáhal uvolnit zatvrdlou tkáň, krásně ji prohřál a dopomohl mi rozmasírovat mléčnou žlázu. Tyto záněty vznikají především až v době kojení, nicméně já už jsem měla tu zkušenost se s ním seznámit. Věřím, že bude skvělým pomocníkem i při kojení => update coming soon

Složení: mandlový olej, přírodní éterické oleje z fenyklu a kmínu
P2040648u
Olej na masáž hráze je doporučován porodníky od 34. týdne těhotenství 3 – 4 x týdně po dobu 5-10 minut. Masáž tkáně zlepšuje její prokrvení a elasticitu hráze a tím snižuje riziko jejího natržení. Pravidelná masáž zvyšuje šanci na porod bez nástřihu. Při používání po porodu má zaručit rychlejší obnovu tkání a to díky extraktu šalvěje muškátové a růže stolisté.

Masáž hráze jsem začala provádět od 36. týdne těhotenství zhruba 2x týdně po dobu cca 5 minut. Podle nálady jsem se snažila hráz masírovat častěji (přiznávám, že nejsem pravidelná uživatelka). Olej má příjemnou harmonizující vůni a napomáhá uvolnění. Konzistence je jemná, dobře se roztírá, neštípe ani nepálí. Masáží se olej krásně vstřebá, tak nemusíte mít strach, že si zamastíte spodní prádlo. Teď je otázkou, jak to celé zapůsobí při porodu, protože určitě záleží na více okolnostech, např. na velikosti miminka, nicméně si myslím, že po porodu bude dobrou pomůckou při hojení => update coming soon

Složení: mandlový olej, olej z pšeničných klíčků, směs přírodních éterických olejů 
(šalvěj muškátová, růže damascénská)
P2040658u
Olej, který pomáhá předcházet striím i zjemňovat ty stávající. Na tento olej jsem psala samostatnou recenzi, na kterou se můžete podívat zde. Co bych mohla ještě dodat, tak na celé těhotenství mi stačila dvě balení (bříško jsem mazala opravdu pravidelně každý den večer).

Co se týče balení, tak olejíčky jsou prvně zabalené v růžové papírové krabičce. Samotná lahvička je skleněná se šroubovacím víčkem a celá tato řada olejíčků má nádech žluto-zelené barvy.
P2040661uP2040654u
Ať už máte s Weledou zkušenost či nikoliv, pevně věřím, že budoucí maminky si k této řadě produktů naleznou svoji cestu ♥

Máte svůj oblíbený produkt od Weledy (jakýkoliv)?

Článek vznikl ve spolupráci s Weleda.cz. Děkuji!

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Ona ta Weleda je snad dobrá na všechno, slyšela jsem už o ní hodně :) Když jsem teď doma, tak ji možná ozkouším.

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!