lifestyle

TRX: WorkOut

sobota, března 19, 2016

P2285675u
TRX Total - Body Resistance Exercise 

Znáte TRX cvičení? Trénink, kde s vlastní váhou těla posilujete celé své tělo. Tento závěsný systém Vám umožní rozvinout tělesnou sílu pomocí určitých pohybů a poloh. Začátky jsou opravdu těžké. Já jsem si TRX pořídila v Lidlu za 500 Kč a od té doby, mě to moc chytlo. Jeho upevnění bylo snadné. Tento se dal zavěsit i za dveře, ale vzhledem k tomu, že máme byt v podkroví, tak se nám ho podařilo perfektně upevnit na trám. Už teď se dá říct, že od té doby, co s TRX cvičím, na sobě cítím určitý pokrok. Nejen to, že moje první lekce byla taková, že jsem po prvních minutách málem umřela (smích :), ale teď už zvládám cviky, které mi předtím nešly vůbec.  
S TRX dokonale protáhnete záda. Takže pokud každý den sedíte v práci u počítače (jako já) nebo i ve škole, TRX Vám dokonale protáhne nejen záda. Sedět a 8 hodin denně zírat do počítače také není ono!
P2285697u
Cviků je snad nekonečno! Já stále zkouším nová videa na Youtube, ale mám i aplikaci v mobilu. Tu jsem však moc neozkoušela, tak Vám ji tu nebudu popisovat. Můj nejoblíbenější trénink je s Jillian Michaels. Já bych si dovolila říct, že toto cvičení je snad pro každého. Jednoduché cviky zvládnou opravdoví začátečníci a s postupem času se z Vás stanou lepší profesionálové. Není tedy určený jen sportovně zdatným jedincům, ale i těm, kteří chtějí pro své tělo něco udělat.
S TRX můžete pravidelně cvičit doma a nebo ho jednoduše sbalíte do tašky a půjdete třeba ke kamarádce. Když už Vás to doma nebude bavit, můžete se vydat do fitka, kde pochytíte další cviky, ale třeba se i skamarádíte s dalšími nadšenci tohoto cvičení. Navíc Vás tam trenér bude víc hecovat. V létě si ho můžete upevnit na zahradu a cvičit tak na čerstvém vzduchu.
P2285681u
Před každým cvičením je důležité se pořádně protáhnout a rozehřát se. Po samotném tréninku, bychom nikdy neměli zapomenout na strečink a protáhnout všechny procvičené partie. Také je důležité dbát na správné držení těla a provádět TRX cviky správně. Zabráníte tak případným zraněním. Pohyby by neměly být určitě trhané! Mohli byste si zranit zádové svaly.
Při cvičení byste si také měli správně nastavit popruhy. Musí být neustále napnuté. Povolené popruhy budou snižovat náročnost cvičení. 
Pokud si oblíbíte cvik na břicho, kdy se na TRX zavěsíte nohama, snažte se udržovat tělo v rovině. Jakýsi stav prkna. Vaše záda by neměly být prohnuté. 
Každý cvik rovněž vyžaduje různá nastavení popruhů. Nezapomínejte na jejich správné seřízení. Délka se rovněž nastavuje dle Vaší výšky. Je dobré si odcvičit cviky v jedné úrovni nastavené délky a pak délku upravit a cvičit cviky další. Je to kvůli tomu, abyste nemuseli popruhy pořád štelovat. 
P2285693u
Nejlepší na tom je, že každý si svou zátěž nastaví sám pomocí polohy těla. Mě to s každou lekcí baví víc a víc. Nemůžete, uberete... Můžete, naopak přidáte...
P2285707u
Výhody:
  • stanoviště - nebude muset přecházet z jednoho stroje na druhý, ale budete stále cvičit s vlastním tělem na jednom místě
  • místo - s TRX můžete cvičit kdekoliv a kdykoliv
  • efektivní trénink celého těla - pomocí TRX procvičíte a protáhnete celé tělo 
  • variabilita cviků a poloh
  • nastavení zátěže - nepotřebujete činky nebo přidávat větší zátěž. Stačí pouze změnit polohu chodidel. Jste pánem vlastní váhy a svoji kondičku přizpůsobíte tak, že tělo přiblížíte nebo oddálíte.  
  • zábavné cvičení s výsledky po krátké době
  • je vhodné pro každého
    P2285712u
Za půl hodinky procvičíte celé tělo, budete se cítit nejen skvěle, ale také Vás to bude hrozně bavit :) Nebaví Vás zvedat činky? Tak jednoduše vyzkoušejte TRX! Mě cvičení moc baví a už se těším, až objevím nové cviky.
P2285705u
Zkoušeli jste někdy TRX? Bavilo Vás?

You Might Also Like

23 komentářů

  1. Jsem ani nevěděla, že se to dá taky pořídit domů :D Já pár cviků zkoušela, když jsem byla v posilovně a je to celkem makačka!

    Weleda | Mandlová tělová péče

    OdpovědětVymazat
  2. amazing post
    We can follow each other on Instagram @caroaguirrer, let me know in the comments so I can follow you back.
    kisses
    http://www.therunwhy.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Jednou jsem na tom cvičila a dalo mi to docela zabrat:-D Skvělý článek.
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Looks like a great workout! Love your leggings!

    OdpovědětVymazat
  5. Really interesting post...thx for sharing! xx

    OdpovědětVymazat
  6. O TRX slyším úplně poprvé a přijde mi to jako skvělé cvičení! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. TRX je super u nás v posilke to máme a cvičí sa na tom super :) Je fajn, že máš toľko priestoru v izbe, že si tam pohodlne môžeš zacvičiť :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to dobře, ale já bych na to pravidělně neměla čas. Někdy se vracím i okolo desáté hodiny a pak už nemám nervy na to cvičit. Nemám zkrátka vůli. :(
    Srdcem na cestách

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na tom nejvíc cvičím o víkendu, protože přes týden jsem v Praze. Tam praktikuju spíš Jillian a občas zajdu s kamarádkou do fitka ,)

      Vymazat
  9. Vyzerá to veľmi ťažko, teda s mojou kondičkou by som to asi spočiatku nezvládala. Je skvelé, že máš k tomu takýto prístup priamo doma, no mnoho krát sa hovorí, že to čo máš pod nosom, ti nie je až tak dobré, tak ako mám ja bežiaci pás v izbe a nebehám na ňom skoro nikdy, doma je ťažké premôcť sa, takže ťa veľmi obdivujem!

    Inak máš prekrásny blog, tú rúžovu kvitujem na každom blogu, ktorý vidím:D Som na nej závislá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za krásný komentář! Ano, máš pravdu. Každý musí mít vůli, bez ní to bohužel nejde :)

      Vymazat
  10. To jsem si loni v Lidlu pořídila také. Ze začátku jsem z toho byla děsně nadšená, později mé nadšení opadlo :D Potom jsem si ho v létě pověsila na zahradu na strom a potom si ho ani nevšimla... Je celkem fajn, třeba aspoň na plank nebo šikmé břišní svaly, ale já nevím, já radši činky, po tom trxku nemám moc pocit dobře odvedeného tréninku, po cvičení s činkama mám pocit, že jsem více makala než s vlastní váhou. Ale na to břicho je fakt super, na ostatní partie mi moc nevyhovuje, ale tak každý máme radši něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z toho nadšená zatím furt, ale uvidíme, kdy mě to přejde ,D Já jsem po cvičení vždycky splavená, takže tento pocit nemám. Ostatně co mám doporučení od trenéra kamarádky, tak nejlepší je vždy cvičit s váhou vlastního těla, ale jak říkáš, záleží na každém, co preferuje. Taky jsem moc nevěděla, když jsem tenkrát začínala, že nejdřív vždycky musíš zpevnit střed - záda a břicho a pak se můžeš věnovat ostatním partiím nebo se ti vše bude posouvat tam, kam nemá :)

      Vymazat
  11. To je skvělé! Protože mě přijde, kdybych si to zavěsila na ty dveře, tak je urvu z pantů a manžel by mě zabil :D

    OdpovědětVymazat
  12. Uz som o tom nieco letmo pocula, vyzera to zaujimavo, len ja by som to nemala kam zavesit

    OdpovědětVymazat
  13. Have never tried a workout like this before but it looks pretty cool x

    Beauty with charm

    OdpovědětVymazat
  14. nice work! love your leggins <3

    Kisses from Spain,

    http://looking4theblacksheep.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  15. Sounds like a great device, will make working out from home so much easier.

    www.pink-purpledots.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  16. Tak to je perfektní! Škoda, že mám v pokoji šikminu a celkově nízký strop :( Protože podle mě to vypadá na super variantu pohybu, která neomrzí! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuju za milé komentáře! Určitě zkuste vyzkoušet a dejte mi vědět, zda se Vám cvíčo líbilo :) ♥ Thank you for your lovely comments. Don´t forget to let me know if you have already tried it!

    OdpovědětVymazat

Thank you so much for your comments ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Odebírejte blog e-mailem ♥



Chcete být informováni o novém příspěvku?
Zadejte zde Váš email a potvrďte.



DEKUJI ♥ THANK YOU

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali k návštěvě mého blogu.
Vaše podpora a přátelství, pro mě znamená víc, než si myslíte!

Všem Vám přeji krásný den!
-------------------------------------------------------------------
Thank you for taking the time to explore the blog.
Your support and friendship mean more to me than you may know!

Have a good day!